Krka je petič zmagovalka superpokala, v katerem se na začetku sezone pomerita državni in pokalni prvak. Foto: BoBo
Krka je petič zmagovalka superpokala, v katerem se na začetku sezone pomerita državni in pokalni prvak. Foto: BoBo
Košarkarji Krke po drami osvojili superpokal
Zadnja minuta tekme Helios - Krka

Najboljša strelca Krke sta bila Sandi Čebular (izbran je bil za najkoristnejšega košarkarja superpokala) in Marko Luković s po 14 točkami. V prvem polčasu je z zglednim metom prevladoval Helios, ki je na začetku drugega polčasa povedel za 13 točk. Krka se je zdela nemočna, toda ob koncu tretje četrtine je sledil preobrat (delni izid 12:2) in odločilna četrtina je bila zelo izenačena. Zadnji napad je imela Krka, odgovornost je prevzel Matic Rebec, ki je sekundo pred koncem spektakularno zadel trojko.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport.


Luković držal ravnotežje

Prvi polčas je s 47:41 dobil Helios, ki je pobudo prevzel v 4. minuti po delnem izidu 7:0. Domžalska ekipa je bila zelo natančna (v prvem polčasu 63-odstoten met iz igre), presenetil je Tomaš Kyzlink z 10 točkami. Helios si je najvišjo prednost priboril v 20. minuti, ko je bilo 47:38. Pri Krki je ravnotežje držal Lukovič, ki je do polčasa prispeval vseh svojih 14 točk, zraven pa še štiri skoke.
Conska obramba zmedla Helios
V tretji četrtini je Tomaž Bolčina s svojo deseto točko prednost državnih prvakov povišal na 58:55, a je Krki uspel delni izid 12:2, pri čemer je prav ob koncu tretje četrtine trojko zadel vedno bolj samozavesten Matej Rojc, kar je bila napoved napete zadnje četrtine. Helios je držal minimalno prednost do 37. minute, ko je Krka tudi po zaslugi conske obrambe naredila preobrat in z nizom petih točk povedla z 72:71.
Rebec junak tekme
Vse do konca je bilo zelo tesno. Sandi Čebular je z odločnim prodorom Krki spet prinesel minimalno prednost, na drugi strani pa je Luka Vončina izkoristil enega od obeh prostih metov. Krka je imela dovolj časa za zadnji napad, Matic Rebec je tvegal in zadel met za tri točke, s tem pa je Krki priboril peti superpokal. Helios je tudi v tretjem poskusu ostal praznih rok.
Superpokal, Podčetrtek:
Helios - KRKA
78:81 (20:16, 27:25, 16:19, 15:21)
Lyzlink 17, Vončina in Remekun po 11, Curry in Bolčina po 10; Čebular (iz igre 4/8, prosti meti 4/4) in Luković po 14, Curry 12, Dimec in Rojc po 10.

                 HEL   KRK
Prosti meti:    6/10  13/21
Met za dve:    24/41  19/34
Met za tri:     8/22  10/23
Skoki:           30     34
Izg. žoge:       17     18

Košarkarji Krke po drami osvojili superpokal
Zadnja minuta tekme Helios - Krka