"Gasilska" fotografija novih in starih državnih prvakov. Foto: BoBo
Ach Volley
Za ACH Volley je to druga lovorika v sezoni, saj so postali tudi zmagovalci Srednjeevropske lige. Foto: BoBo
ACH Volley
"Oranžni" so si na koncu dali duška. Foto: BoBo
Calcit Volleyball
Odbojkarji Calcita so v finalu nudili dober odpor. Lahko so zadovoljni z letošnjo sezono, saj so osvojili pokal. Foto: BoBo
ACH Volley v finalu zanesljivo ugnal Calcit
ACH Volley ubranil naslov prvakov

To je že njihov 13. naslov državnega prvaka, 12. zaporedni in peti, odkar se je klub z Bleda preselil v Ljubljano.

ACH je tekmo začel neprepričljivo in prvi niz izgubil s 25:21. Ljubljančani so nato pokazali boljši obraz in naslednja dva niza zanesljivo dobili s 25:20 in 25:12.

In ko je kazalo, da bo ACH zanesljivo dobil tudi tretjo tekmo, je spet popustil, kar so odlični gosti izkoristili in izenačili na 2:2. Niz se je končal s 25:21.

Terpin potegnil domači voz
Sledil je peti niz, v katerem so domači po točki najučinkovitejšega igralca Jerneja Terpina povedli 5:2, na menjavo strani pa so odšli s petimi točkami naskoka. Po Terpinovem asu je bilo že 11:5 za ACH Volley, ki je nov naslov državnih prvakov osvojil po predolgem servisu Andreja Štembergarja Zupana za 15:8. To je bila 24. napaka Kamničanov v tem elementu igre, zatajili pa so tudi na sprejemu, ki je bil na koncu le 36-odstoten. Aktualni državni prvaki so za devet asov naredili 15 napak na servisu, njihov sprejem pa je bil 65-odstoten.

Tekmo v Tivoliju si je z reprezentanti, ki so na pripravah v Kranjski Gori, ogledal tudi selektor slovenske izbrane vrste Andrea Gianni, ki je bil s formo kandidatov iz obeh ekip lahko zadovoljen.


Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: "Pričakoval sem še eno težko tekmo, najtežjo v sezoni. Vložek je bil velik, vedel sem, da bo za nekatere igralce preveliko breme, vendar so se menjave dobro odzvale in znova se je pokazalo, da imamo dolgo klop. Za nami je 16 zaporednih zmag, tako da se je za nas resnično končalo odlično. Šlo je za ekipno zmago, na današnji tekmi pa so odločale lastne napake - sicer pred sabo nimam statistike, saj bilo na kamniški strani tako na servisu kot v napadu večje število napak."

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: "Imamo določene igralce, ki v igri veliko nihajo, ta nihanja pa so tako velika, da jih ne moremo preživeti. Tudi tokrat sta odločila njihov dober servis in naš zelo slab sprejem. Seveda sta ta dva elementa povezana, vsekakor pa so bili Ljubljančani na tej relaciji obakrat v Tivoliju veliko boljši od nas. Če bi bili na obeh tekmah na svoji običajni ravni, tu mislim tako na sprejem kot servis, bi vsaj na eni tekmi lahko zmagali, Vendar to ne zmanjšuje uspeha ACH Volleyja, saj sta servis in sprejem osnovna elementa odbojkarske igre in tudi na največjih tekmovanjih zmagujejo tisti, ki to delajo bolje. Tokrat so bili za dva razreda boljši Ljubljančani."

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. DOL, FINALE

Tretja tekma:
ACH VOLLEY - Calcit Volleyball 3:0
3:2 (-21, 20, 12, -21, 8)

ACH Volley: Flajs 8, Kozlowski 3, Kozamernik 9, Walker 1, Purić 9, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 7, Terpin 18, Pokeršnik 11, Koncilja 1.

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 6, T. Štern 17, Štalekar 10, Vidmar, Štembergar Zupan 4, Brulec 1, Lakner, Kotnik 6, Ž. Štern 18, Videčnik , Konjedic.


V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na tri zmage.



ZA 3. MESTO

Druga tekma:
SALONIT ANHOVO - PANVITA POMGRAD 1:1
3:2 (-23, 22, -17, 23, 16)
Savičić 18, Česnik 15; Bogožalec 26.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.

ACH Volley v finalu zanesljivo ugnal Calcit
ACH Volley ubranil naslov prvakov