Raul je najboljša leta preživel pri Realu. Foto: EPA
Raul je najboljša leta preživel pri Realu. Foto: EPA

37-letni Madridčan bo po Realu, Schalkeju in katarskem Al Saddu zaigral še za četrto moštvo v profesionalni karieri. Cosmos igra v drugi ligi Severne Amerike v NASL-ju. Klub je bil ustanovljen pred štirimi leti, ime pa je prevzel po sloviti ekipi iz 70. in 80. let, ko sta v New Yorku igrala tudi legendarna Pele in Franz Beckenbauer. Raul bo tudi svetovalec za mlajše selekcije, kajti Cosmos bo v kratkem odprl akademijo za mlade nogometaše.

"Vsi v nogometnem svetu poznajo ime Cosmos in zapuščino, ki so jo pustili igralci tega kluba. Pomagali so postaviti nogomet na zemljevid ZDA in počaščen sem, da grem lahko po njihovih stopinjah. Verjamem v klubsko vizijo in vesel sem, da sem del tega," je ob podpisu sodelovanja dejal Raul.

Od bolj znanih nogometašev za Cosmos trenutno igra tudi nekdanji španski reprezentant Marcos Senna. V MLS-ju, prvi ligi Severne Amerike, pa igrata prav tako ambiciozni New York City, kjer bosta zaigrala David Villa in Frank Lampard, ter New York Red Bulls s Thierryjem Henryjem in Timom Cahillom.