Vlade Divac je v Ligi NBA igral za LA Lakserse, Charlotte in Sacramento. Foto: EPA
Vlade Divac je v Ligi NBA igral za LA Lakserse, Charlotte in Sacramento. Foto: EPA
Brian Shaw
Brian Shaw se še ni znašel v vlogi glavnega trenerja. Foto: www.alesfevzer.com

Lastnik Sacramenta Vivek Ranadive se je razveselil sodelovanja z Divcem, ki je kar 16 sezon igral v Ligi NBA. "Ponosen sem, da se vračam v mesto, v katerem sem doživel veliko nepozabnih trenutkov. Upam, da bomo tudi v prihodnosti skupaj poskrbeli za nove uspehe," je pojasnil 47-letni Divac, ki je med letoma 1998 in 2004 igral za Kingse. Leta 2002 so se prebili v finale zahodne konference, v katerem so po napetih sedmih tekmah izpadli proti LA Lakersom.
Shaw izgubil službo po seriji porazov
Vodstvo Denverja je odpustilo trenerja Briana Shawa. Nuggetsi so nanizali šest porazov in nimajo več nobenih možnosti za preboj v končnico.

Z 20 zmagami in 39 porazi so tretja najslabša ekipa zahodne konference. V domačem Pepsi Centru Denver ni zmagal že šest tednov. Slabši izkupiček imajo le še LA Lakersi in Minnesota.

48-letni Shaw je ekipo prevzel leta 2013, potem ko je odšel George Karl. Lani je ekipa prvič po devetih uvrstitvah v končnico ostala brez odločilnega dela sezone (26 zmag in 46 porazov). Začasno bo ekipo vodil pomočnik Melvin Hunt, ki je prej pet sezon deloval kot pomočnik v Clevelandu.

V profesionalni karieri je Shaw med letoma 1988 in 2003 igral za sedem klubov v Ligi NBA. Zadnja štiri leta je nosil dres Lakersov in se veselil treh zaporednih naslovov (2000-2002). Veliko se je naučil od Phila Jacksona, njegov pomočnik je bil med letoma 2005 in 2011, nato je bil še pomočnik pri Indiani.