Hunter Bishop je prispeval zadetek in podajo. Foto: Aleš Fevžer
Hunter Bishop je prispeval zadetek in podajo. Foto: Aleš Fevžer
Fabian Dahlem
Fabian Dahlem je bil večkrat med tekmo zelo jezen, a tudi po slabem štartu ni izgubil optimizma. Foto: Aleš Fevžer
Andy Chiodo
Andy Chiodo je zelo slabo posredoval pri tretjem golu Čehov. Foto: Aleš Fevžer
Znojmo v Tivoliju premočan za Olimpijo

Najbolj veselo je bilo v Tivoliju na začetku tekme, ko so vsi igralci stali na sredini igrišča in so jih predstavili v soju žarometov. Velik aplavz je dobil legendarni napovedovalec Jože Rojko, ki se je vrnil, potem ko od januarja do konca lanske sezone ni opravljal tega dela zaradi nesporazumov z vodstvom kluba.
Predsedniku Marku Popoviču je uspelo urediti tudi to zadevo, a zadetkov pač ne dosega predsednik, in tudi ne trener Fabian Dahlem, hokejisti Olimpije pa so bili v petek zvečer popolnoma razglašeni in že v 11. minuti je bila tekma odločena. Čehi so povedli s 3:0 in tudi preostalih 49 minut je nakazalo, da se obeta nova izjemno težka sezona pod Rožnikom.
KAC, Dornbirn in Orli do zmage le proti zmajem
Sijajni predstavi na turnirju na Madžarskem pred dvema tednoma se zdita zelo oddaljeni. V uvodnih dveh krogih so zmaji v Celovcu in Dornbirnu pokazali dobro igro, a treba je dodati, da je KAC izgubil v Innsbrucku (5:4), v petek pa še doma proti Sapi Fehervar (3:6). Pri Madžarih je blestel "stari ata" Frank Banham, ki ima še vedno izjemen strel in je preluknjal mrežo Pekke Tuokkole. Takega ostrostrelca bi v Ljubljani krvavo potrebovali, čeprav precej bolj šepa v obrambi, tudi vratar Andy Chiodo ni imel svojega večera. KAC, Dornbirn in Orli imajo torej dve točki s treh tekem - vsi trije so premagali le Olimpijo.
Orli iz Znojma so bili že v pretekli sezoni zelo neugoden tekmec za zeleno-bele, v uvodnih dveh krogih so izgubili doma po hudem boju proti glavnima favoritoma Lige Ebel Dunaju (2:3) in Salzburgu (1:3). V Ljubljano so prišli zelo motivirani, njihov udaren napad Martin Podešva-Peter Pucher-Adam Havlik pa je bil razred zase v Tivoliju.
"Groza": Pregoreli smo v veliki želji
"V uvodnih desetih minutah smo pregoreli v preveliki želji, želeli smo se dokazati na prvi domači tekmi. Hitro smo prejeli tri gole, uspeli smo znižati na 1:3 in imeli tudi priložnosti za 2:3 v zadnji minuti prve tretjine. Ko so Čehi povedli s 4:1, je bilo to nemogoče uloviti. Orli so zelo močna ekipa, dva igralca prežita vseskozi na odbite ploščke, zelo so agresivni pred vrati. Moramo se zbrati, glave je treba dati gor, v nedeljo moramo igrati disciplinirano na Madžarskem," je pojasnil branilec Boštjan Groznik.
Dahlem: To je bila dobra lekcija za nas
"Naš cilj je bila zmaga na prvi domači tekmi. Igrali smo proti odlični tekmi, ki ima bolj kvalitetne igralce. Tudi pri zaostanku z 0:3 se nismo predali, imeli smo tudi priložnosti za 2:3. V drugi tretjini smo želeli ujeti priključek, a nas je pokopala napaka, sami smo si zabili četrti gol. Delali smo preveč napak, glave niso bile več pri stvari in Čehi so nas seveda kaznovali. Pred svojimi vrati nismo dovolj močni, to je ključ v obrambi. Čehi so bili pred našimi vrati vedno pri ploščku, odlično so podstavljali palice na odbite ploščke. Sezona je dolga, to je bila dobra lekcija za nas. Vedno je treba graditi na pozitivnih stvareh, zadnjo tretjino smo dobili," je poudaril Dahlem, ki si je uvodno domačo tekmo predstavljal popolnoma drugače.
V nedeljo težko gostovanje na Madžarskem
"Moramo ostati realni, imamo najmlajšo ekipo in daleč najnižji proračun, ki zadostuje za nastope v nemški tretji ligi. Borimo se proti ekipam, ki imajo proračune, primerljive z ekipami v Ligi DEL. Prepričan sem, da bodo prišle tudi zmage, ne smemo pa pozabiti na razvoj mladih igralcev. Našim tujcem je treba dati nekaj časa, da se privadijo na evropski hokej," je še dodal nemški strateg, ki se je že obrnil k nedelji in gostovanju v Szekesfehervarju: "Madžare smo premagali na njihovem turnirju pred dvema tednoma, zato bodo še bolj motivirani v nedeljo."
Navijači se sprašujejo, kdaj bo Olimpija prvič zmagala v letošnji sezoni. Lani je v 7. krogu ugnala Linz s 4:1.

Znojmo v Tivoliju premočan za Olimpijo