Namen lige je tudi obnova igrišč. Do zdaj so jih obnovili že 25. Foto: Liga ulične košarke 3na3
Namen lige je tudi obnova igrišč. Do zdaj so jih obnovili že 25. Foto: Liga ulične košarke 3na3

Liga v novo sezono, ki se bo začela 10. maja, vstopa tudi z novim sponzorjem. Zahodna konferenca bo potekala na Gorenjskem in Notranjskem, vzhodna pa na Štajerskem in Dolenjskem. Predtekmovalni del bo obsegal po pet turnirjev v vsaki konferenci, finalni pa bo 12. julija v Drulovki pri Kranju.

Vsaka ekipa se bo prijavila za vseh šest turnirjev, v vsakem moštvu pa mora biti vsaj pet in največ sedem igralcev. Na turnirjih lahko nastopajo košarkarji starejši od 16 let in ne igrajo v prvi slovenski ligi ali močnejšem tekmovanju. Zmaga prinese dve točki, poraz eno, neudeležba na turnirju pa ničlo.

Liga bo na vsaki lokaciji, kjer bo potekalo tekmovanje, obnovila košarkarsko igrišče. Turnirji zahodne konference bodo na Ježici v Ljubljani, v Škofji Loki, na Jesenicah, v Kamniku in na igrišču OŠ-ja Miška Kranjca v Ljubljani, vzhodne pa v Celju, Novem mestu, Laškem in ŠP-ju Rogoza ter OŠ-ju Ludvika Pliberška v Mariboru. Pred začetkom lige bo organizirano še pokalno tekmovanje, ki bo 3. maja v Kranju.