Paris SG je četrtič osvojil ligaški pokal. Pred tem je bil najboljši v letih 1995, 1998 in 2008. Foto: EPA
Paris SG je četrtič osvojil ligaški pokal. Pred tem je bil najboljši v letih 1995, 1998 in 2008. Foto: EPA
Edinson Cavani
Edinson Cavani je blestel na Stade de Francu. Foto: EPA

Urugvajski napadalec je že v 4. minuti izkoristil zmedo v obrambi Lyona in z bližine matiral Anthonyja Lopesa, potem ko je Ezequiel Lavezzi s peto na robu kazenskega prostora našel Maxwella, ki je podal pred vrata. Cavani je imel novo priložnost v 14. minuti, ko je poskusil z volejem, a je bil Lopes zbran.

V 32. minuti je Cavani zadel z bele točke, potem ko je Stephane Lannoy sporno dosodil najstrožjo kazen. Vratar Lopes je zunaj kazenskega prostora podrl Lucasa Mouro.

Alexandre Lacazette je v 56. minuti znižal z natančnim strelom z 18 metrov, potem ko se je otresel Thiaga Silve. V zadnjih minutah je Lyon skušal znižati, a je imel PSG iz protinapadov večje priložnosti, do spremembe izida pa ni prišlo.

Tudi prvenstvena lovorika kmalu v vitrini
Paris SG je tudi brez poškodovanega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića prišel do prve lovorike v letošnji sezoni, druga pa bo sledila zelo kmalu, saj imajo izbranci Laurenta Blanca v francoskem prvenstvu kar deset točk naskoka pred Monacom, do konca pa je le še pet krogov.

Francoski ligaški pokal, finale, St. Denis:
Lyon - PARIS SG 1:2 (0:2)
Lacazette 56.; Cavani 4., 32./11-m

Lyon: Lopes, Bedimo (90./Kone), Biševac, Dabo (54./Briand), Gonalons, Umtiti, Tolisso, Mvuemba, Malbranque (68./Fekir), Lacazette, Gomis.

Paris SG: Douchez, Thiago Silva, Alex, Maxwell, Jallet, Thiago Motta, Matuidi, Verratti (74./Cabaye), Cavani, Lavezzi (75./Pastore), Lucas Moura (90./Menez).

Sodnik: Stephane Lannoy