Marjan Fabjan je na Brezje prispel precej upehan in prepoten, pričakali so ga tudi judoisti iz njegovega kluba. Foto: RTV SLO
Marjan Fabjan je na Brezje prispel precej upehan in prepoten, pričakali so ga tudi judoisti iz njegovega kluba. Foto: RTV SLO
Tina Trstenjak in Marjan Fabjan
Marjan Fabjan z zlato olimpijsko Tino Trstenjak. Foto: Reuters

Spomnimo, najuspešnejši trener juda v Sloveniji je obljubil, da bo, če bo Anamari Velenšek osvojila medaljo, romal na Brezje.

Kot je znano slehernemu Slovencu, je Anamari osvojila bronasto medaljo, Fabjan pa je nekaj dni po prihodu v domovino, potem ko so na Lopati proslavili zlato medaljo Tine Trstenjak in bronasto Velenškove, začel misijo romanje na Brezje.

V nedeljo je krenil na pot, ni ga oviral niti dež, danes pa je sklenil svoj pohodniški izziv, dolg 106 km. "Peš Celje-Brezje, 106 km ... to je moja osebna odločitev in sem jo dolžan izpolniti samemu sebi ... Prehoditi jo bom poskusil v 4 etapah z vmesnimi počitki (ni mi važno, kako dolgo hodim)," je zapisal Fabjan na Facebookovi strani judokluba Sankaku, ki ga vodi prav sam, preden je začel izziv.

58-letni Marjan Fabjan je na Brezje prispel pred dobrima dvema urama, bil je precej upehan in prepoten, pričakali so ga tudi judoisti iz njegovega kluba.

Konec trenerske poti?
Kot je povedal ekipi TV Slovenija, zdaj želi le počitek: "Od olimpijskih iger nisem bil praktično skoraj nič doma, ves čas je bilo nekaj ... Ko sem prišel domov, so bila takoj dela, takoj so se začeli otroški kampi, vse to me je čakalo doma. Želim si, da bi bil še malo doma, da se zaprem, da sem izoliran od vsega, pa da začnem normalno živeti kot povprečen Slovenec."

Izjava, ki nakazuje, da razmišlja tudi o koncu trenerske poti. "Ena od možnosti, ja," je povedal Fabjan. A judoisti iz njegovega kluba so prepričani, da jih bo še naprej treniral.

Mož besede
To ni prva Fabjanova obljuba, saj je leta 2004, ob prvi kolajni Žolnirjeve, na Lopati pri Celju postavil športni muzej, v katerem so na ogled kimona in kopije olimpijskih medalj njegovih varovank. V času iger v Pekingu 2008 je v čast Luciji Polavder usposobil telovadnico na Ostrožnem, po olimpijski zmagi Urške Žolnir v Londonu pa je kupil eno najbolj tipičnih londonskih posebnosti - rdeč dvonadstropni avtobus, ki je zdaj razstavljen ob telovadnici športnega centra Sankaku.

Več v spodnjem prispevku.

Fabjan prišel na Brezje
Fabjan prišel na Brezje