Nogometaši Bayerja so razočarani zapuščali zelenico domačega stadiona. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerja so razočarani zapuščali zelenico domačega stadiona. Foto: Reuters
Angelo Ogbonna
Angelo Ogbonna je dosegel svoj prvi zadetek za West Ham, odkar je julija lani prišel iz Juventusa. Foto: Reuters

Nogometaši iz Bremna so na BayAreni zmagali z 1:3 in še šestič v prav toliko merjenjih moči premagali lekarnarje v tem tekmovanju. Kampl je igral vso tekmo.
Gostitelji so povedli v 22. minuti, ko je po prekršku Alejandra Galveza nad Stefanom Kiesslingom z 11-metrovke zadel Javier Hernandez. Devet minut pozneje je izenačil Santiago Garcia. Še pred koncem prvega polčasa je z bele točke goste v vodstvo popeljal Claudio Pizarro. Rdeči karton je prejel Wendell, saj je kot zadnji mož v obrambi nepravilno ustavil Fina Bartelsa.
Kampl imel priložnost za 2:2
Bayer je v drugem polčasu napadal, a so se gostje dobro branili. Edino resno priložnost za izenačenje je imel v 80. minuti ravno Kampl, ki je streljal z 12 metrov, vendar se je izkazal vratar Felix Wiedwald. Kmalu zatem je iz protinapada napredovanje Werderja potrdil Florian Grillitsch, ki je po strelu Pizarra resda iz nedovoljenega položaja žogo potisnil v prazno mrežo. Na drugi strani je Hakan Calhanoglu v 89. minuti s prostega strela zadel vratnico.

Bayerju, ki je v Bundesligi trenutno na petem mestu z 21 točkami zaostanka za vodilnim Bayernom, preostane le še boj za najboljšega v Evropski ligi, kjer se bo v 1/16 finala ta mesec dvakrat srečal s Sportingom iz Lizbone. Werder je v nemškem prvenstvu na 16. mestu, konec tedna je s 5:1 klonil v Mönchengladbachu.
Ogbonna odločil v sodnikovem dodatku podaljška
Na ponovljeni tekmi 4. kroga angleškega FA-pokala je West Ham na Upton Parku po podaljšku izločil Liverpool z 2:1. Potnika v osmino finala je v 121. minuti odločil italijanski branilec Angelo Ogbonna, ki je po prostem strelu Dimitrija Payeta zadel z glavo v daljši kot in s tem preprečil 11-metrovke. West Ham je v tem tekmovanju sploh prvič ugnal redse.
Potem ko se je prva tekma pred 10 dnevi na Anfieldu končala brez zadetkov, je tokrat gostitelje v 45. minuti v vodstvo z volejem popeljal Michail Antonio. Na začetku drugega polčasa je z nizkim udarcem s prostega strela izenačil Philippe Coutinho. Hammersi bodo v osmini finala prihodnjo nedeljo gostovali pri drugoligašu Blackburnu. V angleškem prvenstvu so letos obakrat porazili Liverpool, avgusta v gosteh z 0:3, na začetku januarja pa doma z 2:0.
Nemški pokal, četrtfinale:
Bayer (L) - WERDER 1:3 (1:2)
Hernandez 22./11-m; Garcia 31., Pizarro 42./11-m, Grillitsch 82.
RK: Wendell 41./Bayer
Kampl (Bayer) je igral vso tekmo.

Stuttgart - BORUSSIA (D) 1:3 (1:2)
Rupp 21.; Reus 5., Aubameyang 31., Mhitarjan 89.

Sreda ob 19.00:
HEIDENHEIM - HERTHA
Ob 20.30:
BOCHUM - BAYERN



Angleški FA-pokal, 4. krog


Ponovljeni tekmi:

WEST HAM - Liverpool 2:1 (1:1, 1:0) - po podaljšku
Antonio 45., Ogbonna 121.; Coutinho 48.
Peterborough (III) - WEST BROMWICH * 4:5 (1:1, 0:0)
Taylor 55.; D. Fletcher 71.
* - po streljanju 11-m