Cristiano Ronaldo in Gareth Bale sta v središču pozornosti, oba sta brez težav opravila zadnji trening. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Gareth Bale sta v središču pozornosti, oba sta brez težav opravila zadnji trening. Foto: EPA
Sami Khedira in Karim Benzema
Tudi Sami Khedira je blizu vrnitve na zelenice. Foto: EPA
Nogometaši Bayerna so opravili zaključni trening na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Arjen Robben in Pep Guardiola
Arjen Robben in Pep Guardiola kujeta taktiko za sredino "klasiko". Foto: EPA

V polfinalu sta se zadnjič srečala pred dvema letoma. Prvo tekmo na Allianz Areni je dobil Bayern z 2:1, potem ko je Mario Gomez zadel v zadnji minuti. Na povratni tekmi je Real z dvema goloma Cristiana Ronalda hitro povedel z 2:0, Arjen Robben je znižal z bele točke. V podaljšku ni bilo golov, Bavarci pa so bili bolj zbrani pri streljanju 11-m.
Ronaldo bo zadnji test opravil v sredo
Trener Carlo Ancelotti je pojasnil, da je Cristiano Ronaldo normalno opravil zadnje treninge in bo zelo verjetno začel tekmo. Končna odločitev bo padla v sredo. "V sredo bo opravil nekaj šprintov. Niti slučajno ne bomo tvegali. Če ne bo dovolj pripravljen za tako tekmo, ne bo igral. Odigrali bomo dve tekmi, nič še ne bo odločeno po prvi tekmi. Upam, da bomo šli v München s prednostjo," je povedal italijanski strokovnjak, ki računa, da bo lahko še pred koncem sezone računal tudi na Samija Khediro. Nemec že trenira.

Real je brez Ronalda odpovedal le na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov v Dortmundu, Borussia je slavila z 2:0 in bila blizu velike vrnitve po porazu v Madridu z 0:3. Na obeh tekmah španskega prvenstva in tudi v finalu kraljevega pokala, ko Ronaldo ni igral, je Real zmagal.

Bale stopnjuje formo
Gareth Bale
je bil veliki junak na finalni tekmi pokala v Valencii (2:1), v zadnjem tednu je zbolel, a je zdaj pripravljen za največje napore. "Zelo dobro je razpoložen, tekma proti Barceloni mu je vlila dodatno samozavest. Na začetku sezone ni našel prave forme, nato pa je le še stopnjeval pripravljenost, v zadnjem mesecu je bil na visoki ravni. Zanj je zelo pomembno, da se lahko osredotoči le na klubske tekme, saj ne bo igral na svetovnem prvenstvu," je poudaril Ancelotti.

Deseti evropski naslov je veliki cilj
Real lovi deseti naslov evropskega prvaka, v finalu pa ni bil vse od 15. maja 2002, ko je z evrogolom Zinedina Zidana v Glasgowu ugnal Bayer iz Leverkusna z 2:1. "Zelo si želimo te desete zmage, igramo dovolj dobro. Ne čutimo dodatnega pritiska," je še dodal Italijan.
Robben: V Madridu lahko hitro prejmeš tri zadetke
Bavarci so v toplem vremenu pristali v Madridu in še pol ure čakali na vso opremo. Daniel van Buyten je takoj po prihodu v Madrid odletel nazaj v München, saj žena pričakuje tretjega otroka.
Bayern je lani v polfinalu zmlel Barcelono (4:0 in 3:0), letos pa ne deluje tako prepričljivo kot pod vodstvom Juppa Heynckesa. Zadnje predstave v nemškem prvenstvu so bile podpovprečne.
"Na zadnjih tekmah nismo igrali dobro, zato lahko rečemo, da nismo favorit v tem polfinalnem srečanju. Moramo prevzeti nadzor nad tekmo. Real lahko na svojem stadionu gladko odpravi vsakega tekmeca. Če le deset minut igraš slabo, lahko prejmeš tri zadetke," je dejal junak lanskega finala na Wembleyju Arjen Robben.

Pep blestel kar v treh jezikih
V središču pozornosti je bil Pep Guardiola, ki je na novinarski konferenci govoril nemško, angleško in špansko, nekajkrat je kar sam prevajal v španščino, saj uradna prevajalka ni povedala vseh podrobnosti.

Najprej so ga vsi predstavniki sedme sile spraševali o nastopu Ronalda. "Upam, da bo Ronaldo igral. Na taki tekmi morajo igrati vsi najboljši. Če bo namesto njega zaigral Isco, se bo veliko stvari spremenilo. Isco zelo veliko igra z žogo, Ronaldo pa išče prazen prostor in je precej nevarnejši v zaključku akcije," je poudaril Gurdiola, ki seveda zelo dobro pozna vse igralce kraljevega kluba.

Želi si še izpiliti sistem
"Zelo težko je ponoviti dosežke iz lanske sezone. Zelo sem ponosen na moje varovance, ki so še vedno lačni uspeha, Bundesligo so osvojili rekordno hitro, sedem krogov pred koncem. V nemškem pokalu smo se prebili v polfinale, v Ligi prvakov pa v polfinale. Ko smo si zagotovili naslov nemških prvakov, smo v Bundesligi izgubili koncentracijo. Na srečo smo jo v soboto v Braunschweigu dobili nazaj. To je bila zelo pomembna zmaga. Mislim, da lahko igramo še precej bolje. Imamo že prepoznaven sistem, potrebujem pa še nekaj časa, da izpilimo podrobnosti," je povedal Guardiola, ki se je v vseh štirih sezonah na klopi Barcelone prebil v polfinale, dvakrat pa je tudi osvojil Ligo prvakov.
Real doma že tri leta ni klonil
Prav Barca pod vodstvom Pepa je zadnja ekipa, ki ji je uspelo premagati kraljevi klub na stadionu Santiago Bernabeu, aprila 2011 je bilo 0:2. Zadnjih 17 tekem v Ligi prvakov Real doma ni izgubil.

Polfinale, povratna tekma, sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BAYERN

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Modrić, Xabi Alonso, di Maria, Bale, Benzema, Ronaldo.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba, Javi Martinez, Kroos, Schweinsteiger, Robben, Ribery, Müller.

Sodnik: Howard Webb (ANG)

Povratna tekma bo 29. aprila.
Finale bo 24. maja v Lizboni.