Robert Berić se seli v St. Etienne, mesto s približno 178.000 prebivalci v centralnem francoskem masivu. Foto: EPA
Robert Berić se seli v St. Etienne, mesto s približno 178.000 prebivalci v centralnem francoskem masivu. Foto: EPA

Prestop 24-letnega Krčana naj bi bil vreden do sedem milijonov evrov. Berić je imel pogodbo z Rapidom do leta 2018, Dunajčani so mu ponujali podaljšanje z izboljšanimi pogoji, a se je slovenski napadalec odločil, da sprejme ponudbo St. Etienna, ki je z desetimi naslovi najtrofejnejši francoski klub. Zadnji naslov je sicer osvojil leta 1981 ...

Podpisal štiriletno pogodbo
Berić je v 49 nastopih za Rapid, kamor je lani poleti prestopil iz Sturma, dal 33 golov. Lani je bil drugi strelec avstrijskega prvenstva. Posavec je s St. Etiennom podpisal štiriletno pogodbo. St. Etienne, vodi ga Christophe Galtier, je po štirih krogih na sedmem mestu francoskega prvenstva. Lansko sezono je končal na petem mestu.

Berić je po podpisu pogodbe že na poti na Brdo pri Kranju, kjer se bo priključil reprezentanci, ki se pripravlja za obračuna s Švico in Estonijo.

Črnigoj v Lugano, Krivičić v Bologno
Eden najboljših igralcev slovenske lige, 19-letni Domen Črnigoj, pa zapušča Koper in se seli k novopečenemu švicarskemu prvoligašu Luganu. Trener Lugana je znani češki strokovnjak Zdenek Zeman, ki ga poznamo iz delovanja pri Laziu in Romi. Iz Kopra odhaja tudi mladi vezist Marko Krivičić, ki je posojen v Bologno. 19-letni vezist Žan Benedičič se iz Milana seli v drugoligaša Como.

Belec dokončno zapustil Inter
Vid Belec, ki ga je Inter posojal v druge klube že nekaj sezon, dokončno zapušča San Siro. Odkupil ga je novi prvoligaš Carpi.

Velikonja bo nadaljeval v Liersu
Etien Velikonja
, ki je od leta 2012 član Cardiff Cityja, s katerim ga veže še enoletna pogodba, je znova posojen v belgijskega drugoligaša Lierse, kjer je že igral tudi lani v prvi ligi.