Goran Cvijanović je na 238. tekmi v Prvi ligi TS dosegel 47. zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Cvijanović je na 238. tekmi v Prvi ligi TS dosegel 47. zadetek. Foto: www.alesfevzer.com

Pred tekmo sem fantom dejal, da je dovolj tega, da smo simpatična ekipa in da dobro igramo, rezultatsko pa nismo uspešni. Za nami so bili štirje zaporedni porazi, kar je bil dodaten psihološki pritisk. Mislim, da smo odigrali zelo pametno, vseh 10 igralcev je disciplinirano igralo v obrambi. Dobro smo nevtralizirali igro Olimpije. Zmaga je zaslužena, upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu.

Trener Gorice Miran Srebrnič
Gregor Sorčan in Borut Mavrič
Svoje delo je v Stožicah odlično opravil tudi 19-letni vratar Gregor Sorčan, ki je za Gorico branil že v spomladanskem delu lanske sezone. Prej je bil leto in pol član Chieva, kjer se je z mladinsko ekipo junija 2014 veselil naslova italijanskega prvaka, pri čemer je v vratih stal polovico prvenstva. "Moral sem iti nekam, da bom branil za člane, ker sem že prerasel mladince. Gorica je bila super izbira, takoj sem bil za. Zelo sem vesel, ker sem prišel sem. Tu delam z odličnim trenerjem vratarjev Borutom Mavričem. Pri njem zelo napredujem, veliko sem se naučil od njega. Veliko delamo z močnimi streli, tudi psihološko me zna odlično usmeriti." Foto: BoBo
Terror Boys
Gorico je tudi v Stožicah spodbujala navijaška skupina Terror Boys. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica nekoliko prizemljila vodilno Olimpijo

29-letni vezist Gorice je v 91. minuti dokončno odločil zmagovalca na tekmi 19. kroga Prve lige TS v Ljubljani, kjer so Novogoričani slavili z 0:2. Kot nekdanji član Maribora je po za marsikoga presenetljivi zmagi prejemal tudi čestitke s "totega" konca, saj so varovanci Mirana Srebrniča preprečili, da bi Olimpija vijoličastim na lestvici ušla že za devet točk. S Cvijanovićem smo se takoj po tekmi pogovarjali v garaži stoženskega stadiona.

Goran, med tednom ste izgubili v Mariboru, kjer ste si dovolili preveč napak, primanjkovalo pa je tudi prave odločnosti. V Stožicah je bilo videti drugačen obraz.
Pokazali smo, kar smo želeli že v Mariboru. Tam so nas boljšega izida stale malenkosti. Poskušali smo popraviti napake in uspelo nam je. Nadaljujemo svojo pot, že v sredo nas čaka nova pomembna tekma proti Rudarju, kjer želimo nadgraditi to, kar smo naredili danes, saj v nasprotnem primeru ne bo imelo velikega pomena.

Kaj je bil recept za zmago?
Zelo pomembna je bila osredotočenost. Vedeli smo, da bomo prišli do svojih priložnosti, garali smo od prve do zadnje minute. Videli sta se želja in borbenost, v nekaterih delih tekme smo vse skupaj poskušali umiriti. V drugem polčasu smo imeli še več prostora, in to smo izkoristili.

Se je bilo psihološko težko pripraviti na tekmo, saj je bil za vami niz štirih zaporednih porazov?
Gotovo. Smo zelo mlada ekipa, le pet ali šest nas je tistih starejših. Strokovni štab nas poskuša dvigniti, trener je tisti, ki nas res maksimalno motivira. Danes nam je uspelo pokazati pravo željo. Premagati vodilno Olimpijo z 0:2 ni kar tako. Dokazali smo, da dobro delamo.

Od tekme proti Kopru 8. novembra ste imeli do srede kar 17 dni premora brez srečanja v Prvi ligi. Kako je to vplivalo na vas?
Osebno mi ta dolg premor ni ustrezal, ker igralec že malo pozabi na prave občutke, ki jih prinaša le tekma. Mislim, da smo sem prišli bolj motivirani in bili bolj željni igre kot v sredo, ko je bilo za nami toliko "počitka".

Na koncu ste se vpisali še med strelce.
Bolj pomembno mi je, da smo odgarali do konca in nismo prejeli zadetka. Ne vem, kdaj se nam je nazadnje to zgodilo. Gol je le nagrada za vso tekmo, ki sem jo odigral kar dobro. Daje mi še večjo motivacijo za naprej.

Zadetka so se razveselili tudi navijači vašega nekdanjega kluba Maribora.
Res imam na telefonu kar nekaj sporočil (smeh). Ni mi še uspelo odgovoriti. Ob tej priložnosti bi se jim rad zahvalil.

So se vam oglasili tudi igralci Maribora?
Tudi. Pa tudi nekateri ljudje, za katere si mogoče nisem mislil, da mi bodo poslali čestitko. Z vsemi sem sicer ostal v dobrih odnosih, tudi v sredo so me lepo sprejeli. V Mariboru sem pustil določen pečat, in zelo lep občutek je, da te navijači tako nagradijo. Po tekmi se jim nisem mogel zahvaliti, zato se jim tudi za to zdaj zahvaljujem. Žal mi je le, da nismo že v Ljudskem vrtu osvojili kakšne točke.

Kako vidite stanje pri Gorici, za katero ste prvo tekmo odigrali sredi oktobra?
Uprava dela maksimalno, trudijo se, zato kapo dol. Imeli so "jajca", da so vzeli klub v takšnem položaju. Vsa čast tudi strokovnemu štabu, da je iz nekaterih anonimnih igralcev sestavil dobro ekipo. Vemo, da je imela Nova Gorica vedno nadarjene nogometaše, veliko jih je v reprezentanci oziroma tujini. Upam, da bomo tako nadaljevali in pripeljali Gorico tja, kjer ji je mesto.

Kje ji je mesto?
Želimo si ostati vsaj na položaju, na katerem smo zdaj, seveda pa smo športniki in si vedno želimo še več. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo zagrabili.

Poleti ste bili tako rekoč že v italijanskem drugoligašu Ascoliju, vendar se je nato zapletlo. Kaj natančno se je dogajalo?
V Serii B imajo klubi lahko 18 igralcev, starejših od 21 let. Enega od takšnih je Ascoli ob mojem prihodu nameraval posoditi drugemu klubu, a jim ni uspelo, saj ni želel oditi. Zato me niso mogli registrirati. Bil sem že o vsem dogovorjen, opravil sem zdravniški pregled, a so se zadeve obrnile.

Je bila edina rešitev vrnitev v Gorico?
Bile so še nekatere druge možnosti, a sem si rekel, da bom nadaljeval v domačem okolju, saj sem z Gorico treniral vse poletje. Vsi v klubu so mi šli na roko, da sem lahko treniral z njimi. Ni mi bilo lahko, dogajalo se je marsikaj, a to je zdaj za mano in verjamem, da bom imel v prihodnosti malo več sreče. Gotovo si želim v tujino. Do konca jesenskega dela so še tri tekme, maksimalno se bom potrudil, potem pa bomo videli. Pogodbo imam sicer do konca sezone, toda klub me ob morebitni primerni ponudbi pozimi ne bo zadrževal.

Komu pripisujete več možnosti za naslov prvaka, Olimpiji ali Mariboru?
Gorici (smeh) ... Ne, šalo na stran. Zelo težko vprašanje. Prvenstvo je še dolgo, je maraton, odločale bodo malenkosti. Maribor zna igrati pod pritiskom. Olimpija je bila v naletu, ima Šporarja, ki igra res odlično, a odtenek prednosti bi mogoče vseeno dal Mariboru zaradi izkušenj. Šest točk ni velika prednost.

Pred tekmo sem fantom dejal, da je dovolj tega, da smo simpatična ekipa in da dobro igramo, rezultatsko pa nismo uspešni. Za nami so bili štirje zaporedni porazi, kar je bil dodaten psihološki pritisk. Mislim, da smo odigrali zelo pametno, vseh 10 igralcev je disciplinirano igralo v obrambi. Dobro smo nevtralizirali igro Olimpije. Zmaga je zaslužena, upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu.

Trener Gorice Miran Srebrnič
Gorica nekoliko prizemljila vodilno Olimpijo