Petar Stojanović (desno) bo po dveh letih znova okusil igranje v skupinskem delu Lige prvakov. Foto: EPA
Petar Stojanović (desno) bo po dveh letih znova okusil igranje v skupinskem delu Lige prvakov. Foto: EPA
George Efrem in Benjamin Verbič
Benjamin Verbič (desno) je v Nikoziji igral do 88. minute. Foto: EPA

je odigral vso tekmo za Dinamo, ki je v Salzburg prišel z izidom 1:1 s prvega srečanja, takšen pa je bil izid tudi po 90 minutah na povratni tekmi. Dinamo je izenačil v 87. minuti, v peti minuti podaljška pa je za 1:2 iz protinapada zadel Alžirec El Arabi Hilal Soudani.
Fernandes strelec in podajalec
Salzburg je še devetič po letu 2005 neuspešno naskakoval skupinski del najprestižnejšega evropskega tekmovanja. Povedel je sicer z zadetkom Valentina Lazara v 22. minuti, ko je 20-letni napadalni vezist lepo prodrl po levi strani mimo Stojanovića in Leonarda Sigalija ter z imenitnim strelom pod prečko dvignil na noge večino izmed 23.450 gledalcev na stadionu Wals-Siezenheim.
Tri minute pred koncem tekme je za 1:1 srečno po preusmerjeni žogi branilca Stefana Lainerja zadel Čilenec Junior Fernandes, ki je bil nato še podajalec pri zmagovitem golu. Pri prvem je z desne strani podal Stojanović, pred vrati pa je žogo do Fernandesa z glavo podaljšal Gordon Schildenfeld.
Škotski sodnik razjezil Avstrijce
Avstrijski prvaki bodo še dolgo obžalovali nedosojeno 11-metrovko v 62. minuti, ko je po strelu iz kota pred vrati žogo z roko ustavil Sigali, a škotski sodnik Craig Thompson ni pokazal na belo točko. Salzburg, ki je bil v prvem polčasu boljši, je v nadaljevanju popustil, Dinamo pa je postajal vse nevarnejši.

Verbič prvič v Ligi prvakov
Benjamin Verbič
je za Köbenhavn na gostovanju pri APOEL-u igral do 88. minute. Danci so na Cipru branili prednost z 1:0 s prve tekme. V 69. minuti so gostitelji izigrali obrambo Köbenhavna in poravnali skupni izid, toda gostje so v 86. minuti dosegli še en zadetek in v skupinski del napredovali s skupnim izidom 1:2. Junak je bil Paragvajec Federico Santander, ki je odločilni zadetek dal z desnega roba kazenskega prostora nedaleč od golavt črte. Žoga je v mrežo zletela med levo vratnico in slabo postavljenim vratarjem APOEL-a.
Poleg Stojanovića in Verbiča bomo v letošnji Ligi prvakov od Slovencev spremljali še Jana Oblaka (Atletico Madrid) in Kevina Kampla (Bayer Leverkusen).

4. predkrog, sredine povratne tekme
Prvaki:

APOEL - KÖBENHAVN 1:1 (0:0) 0:1
Sotiriou 69.; Santander 86.
Verbič (Köbenhavn) je igral do 88. minute.

Salzburg - DINAMO ZAGREB 1:2 (1:1, 1:0) 1:1 - po podaljšku
Lazaro 22.; Fernandes 87., Soudani 95.
Stojanović (Dinamo) je igral vso tekmo.
Neprvaki:
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - Young Boys 6:1 (3:0) 3:1
Hazard 9., 64., 84., Raffael 33., 40., 77.; Ravet 79.

ROSTOV - Ajax 4:1 (1:0) 1:1
Azmoun 34., Erohin 52., Noboa 60., Poloz 66.; Klaassen 84./11-m

MANCHESTER CITY - Steaua 1:0 (0:0) 5:0
Delph 56.
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.