Navijači so nogometašem sporočili, da so z njimi tudi v teh časih, ko Mariboru ni najlepše. Zapisali so:
Navijači so nogometašem sporočili, da so z njimi tudi v teh časih, ko Mariboru ni najlepše. Zapisali so: "Tudi ob porazu ne bomo tišje! Pesem bo glasnejša in zastave bodo višje!" Foto: Twitter NK Maribor
Milivoje Novaković
Dva gola doseči in nobenega dobiti, to je želja Maribora pred četrtkovo povratno tekmo. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Pred Mariborčani težko delo proti Gabali

Vijoličasti so bili po prvi tekmi, ki jo je azerbajdžanski klub dobil s 3:1, že tako v nezavidljivem položaju, razmere pa je še poslabšal poraz v državnem prvenstvu proti Aluminiju, po katerem se je govorilo, da je trener Darko Milanič že na izhodnih vratih. Da bo ostal na trenerskem položaju, morajo njegovi varovanci v četrtek (začetek tekme ob 20.15) vsekakor pokazati veliko več. Milanič si želi: "Da pokažemo veliko mero energije, napadalne igre, da stremo nasprotnika in naredimo vse, kar je v naši moči, da se uvrstimo v skupinski del."

Čeprav na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za preboj v Evropsko ligo končni rezultat nikakor ni bil ugoden, je Milanič tudi na tej tekmi videl nekaj pozitivnega: "Smo ena redkih ekip, ki si je na njihovem igrišču ustvarjala tako izrazite priložnosti, a so nas napake privedle do neželenega razpleta. Predvsem pa lahko gradimo na tem, kar smo še pred enim tednom prikazovali na igrišču. Govorilo in videlo se je, da smo všečni, napadalni. Ni dvoma, da ekipa ima kakovost in jo mora pokazati na igrišču. V zadnjih dvobojih nismo bili uspešni, a to ni vplivalo na ozračje. Videl sem pri fantih, da glave niso sklonjene. Obnašamo se, kot je treba. S prepričanjem, da nam bo uspelo.

V boj s pametjo in energijo
Kakšen je torej načrt, da bo Maribor vendarle že četrtič igral v skupinskem delu Evropske lige? Milanič pravi, da bo treba imeti hkrati pamet in energijo: "Ne bomo igrali zadržano, prav tako pa ne bomo šli brezglavo v lov na zaostanek. Imamo dovolj evropskih izkušenj, ki jih lahko uporabimo. Vztrajni bomo, znamo upoštevati dogovor. Igramo doma in bomo pokazali tudi tekmecem. Z odločno igro in visokim tempom bomo aktivirali tudi dodatno pomoč navijačev, ki so zmeraj z nami. Ko igramo dobro in ko gre za velike stvari, je ta povezava še trdnejša.”

Glavno sporočilo iz slačilnice je: Verjamemo! Dare Vršič: "Pred nami je tekma sezone, razpoloženje je odlično. Dobro smo se pripravili na tekmo, videli, česa nismo dobro počeli v Bakuju in kaj moramo popraviti. Verjamemo v napredovanje, kar je dosegljiv cilj. Ne bi bil noben čudež, če bi nadoknadili dva gola zaostanka. Maribor je velik klub, vajen največjih izzivov. Zmoremo, imamo podporo navijačev in verjamem, da se bomo v četrtek veselili.”

Podporo so mariborskim nogometašem izkazali tudi navijači, saj so pred treningom izobesili transparent z napisom: "Tudi ob porazu ne bomo tišje! Pesem bo glasnejša in zastave bodo višje!"

Evropska liga, 4. predkrog, povratne tekme, četrtek ob 18.30:
QARABAG - IFK GÖTEBORG (0:1)
Ob 19.00:
BRÖNDBY - PANATHINAIKOS (0:3)
GRASSHOPPER - FENERBAHČE (0:3)
SLOVAN LIBEREC - AEK LARNAKA (1:0)
ROSENBORG - AUSTRIA DUNAJ (1:2)
Ob 19.30:
PARTIZANI TIRANA - KRASNODAR (0:4)
(Volaš)
Ob 20.00:
AZ ALKMAAR - VOJVODINA (3:0)
ANDERLECHT - SLAVIA PRAGA (3:0)
BATE BORISOV - ASTANA (0:2)
GENK - LOKOMOTIVA (2:2)
SHKËNDIJA - GENT (1:2)
OSMANLISPOR - MIDTJYLLAND (1:0)
PAOK - DINAMO TBILISI (3:0)

SPARTA PRAGA - SÖNDERJYSKE (0:0)
Ob 20.15:
MARIBOR - GABALA (1:3)
Ob 20.30:
CRVENA ZVEZDA - SASSUOLO (0:3)
HAJDUK - MACCABI TEL AVIV (1:2)
Ob 20.45:
OLYMPIACOS - AROUCA (1:0)
ST. ETIENNE - BEITAR JERUZALEM (2:1)
(Berić)
WEST HAM - ASTRA GIURGIU (1:1)
Ob 21.00:
ŠAHTAR DONJECK - ISTANBUL (2:1)
(Rotman)
Ob 21.15:
RAPID DUNAJ - TRENČIN (4:0)
V oklepaju so izidi prvih tekem.

Pred Mariborčani težko delo proti Gabali