Jose Mourinho ostaja v Premier ligi. Po treh slabših sezonah bo skušal dvigniti rdeče vrage. Foto: Reuters
Jose Mourinho ostaja v Premier ligi. Po treh slabših sezonah bo skušal dvigniti rdeče vrage. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović se želi preizkusiti v Premier ligi. Foto: EPA
Ibrahimović: Z Mourinhem govoriva vsak dan

Ob 18.20 se je Mourinho vrnil domov z dokumenti v roki in s steklenico rdečega vina, ki jo je prejel od izvršnega podpredsednika kluba Eda Woodwarda. Portugalec je simbolično nosil rdeče-črno kravato.
Pogodbo je podpisal 12 let po prvi zmagi v Ligi prvakov, ko je s Portom dvignil lovoriko v Gelsenkirchnu. Na kolena je spravil Monaco s 3:0, v tisti sezoni pa je v osmini finala izločil Manchester United na Old Traffordu z zadetkom v sodnikovem dodatku, ko je Mourinho stekel do kotne zastavice in se veselil s svojimi varovanci.

53-letni strateg je lani s Chelseajem osvojil Premier ligo, v letošnji sezoni pa mu ni šlo prav nič po načrtih in decembra je bil odpuščen. Manchester United je v soboto osvojil Pokal FA na Wembleyju, a je bil trener Louis van Gaal v ponedeljek vseeno odpuščen.

Ibrahimović: Moja prihodnost je že spisana
Najbolj zaželen na seznamu rdečih vragov je vsekakor sijajni napadalec Ibrahimović. 34-letni Šved, ki se bo v ponedeljek na prijateljski tekmi srečal s slovenskimi nogometaši, je že zapustil Paris SG, potem ko je postal najboljši strelec francoske lige z 38 zadetki. Na 51 tekmah je zabil kar 50 golov, take sezone še ni imel v karieri.

"Imam veliko ponudb. Moja prihodnost je že spisana. Leta so le številka, vse je v glavi. Odločil sem se že pred nekaj meseci. Zdaj moram le še pritisniti na rdeči gumb," je ostal skrivnosten "Ibra", ki je v sezoni 2008/09 osvojil italijansko prvenstvo z Interjem, kjer sta odlično sodelovala z Mourinhem.

"Imel sem fantastično obdobje, ko sva sodelovala. On je pravi človek, ki lahko Manchester United vrne na vrh," je dokaj jasno dodal Ibrahimović.

Ibrahimović: Z Mourinhem govoriva vsak dan