Nik Omladič (desno) se je na Allianz Areni dobro kosal z igralci Bayerna. David Alaba je mojstrsko zadel s prostega strela in si po koncu tekme izmenjal dres z Omladičem. Foto: EPA
Nik Omladič (desno) se je na Allianz Areni dobro kosal z igralci Bayerna. David Alaba je mojstrsko zadel s prostega strela in si po koncu tekme izmenjal dres z Omladičem. Foto: EPA
Ciro Immobile
Ciro Immobile je dosegel oba zadetka v Dresdnu. Foto: EPA
Marco Reus
Marco Reus res nima sreče s poškodbami, znova je odšepal z igrišča. Foto: EPA
Mišo Brečko
Mišo Brečko in soigralci se bodo lahko zdaj popolnoma posvetili boju za obstanek v Bundesligi. Foto: Reuters
Nogometaši Arminie, ki prepričljivo vodijo v tretji nemški ligi, so po berlinski Herthi izločili še Werder iz Bremna. Foto: Reuters

V prvem polčasu so bili izbranci Jürgena Kloppa brez pravih idej, imeli so veliko premoč, žogo so imeli kar 76 odstotkov igralnega časa v svojih nogah, a pravih priložnosti ni bilo. V 24. minuti je branilec Dennis Erdmann zadel Marca Reusa v koleno in zvezdnik Borussie je odšepal z zelenice, vstopil je Henrik Mhitarjan.

Ključna je bila 50. minuta, ko je kapetan Michael Hefele popolnoma neoviran izjemno slabo podal pred svojim kazenskim prostorom, žogo je s prsmi prestregel Immoibile in z 12 metrov z desnico zatresel mrežo. Italijan je z veseljem sprejel pravo darilo Dynama. Tri minute zatem je napako naredil Mats Hummels, strel napadalca Justina Eilersa pa je odbil vratar Mirch Langerak. Črno-rumeni so imeli vse več prostora, po protinapadu je rezervist Adrian Ramos z bližine stresel vratnico. Odločitev je padla v zadnji minuti, ko je Jakub Blaszczykowski lepo našel Immobileja, ki je postavil končni izid.

Slovo Kölna v Freiburgu
Komisija univerze v Freiburgu, ki preučuje uporabo prepovedanih sredstev v športu, je razkrila, da naj bi pri Stuttgartu in Freiburgu v sedemdesetih in osemdesetih letih sistematično uporabljali prepovedane anabolike. Zadnje dni se je v Freiburgu govorilo le o tej temi, nogometaši pa so se vseeno dovolj zbrali in ugnali Köln z 2:1. Pri "kozličkih" sta kapetan Mišo Brečko in Dominic Maroh odigrala vseh 90 minut.

V 17. minuti je napadalec Anthony Ujah pred svojimi vrati z glavo nespretno poslal žogo v svojo mrežo. Dve minuti zatem je Vladimir Darida povišal na 2:0. Častni zadetek za Köln je dosegel Deyverson minuto pred koncem.

Omladič zaigral na razprodani Allianz Areni
Bayern je na Allianz Areni pred 75.000 gledalci premagal drugoligaša Eintracht iz Braunschweiga z 2:0. Za goste je Nik Omladič igral 68 minut in bil med boljšimi v ekipi Thorstna Lieberknechta. Bavarci so povedli v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je David Alaba sijajno izvedel prosti strel z 20 metrov, žogo je poslal pod prečko. Končni izid je postavil Mario Götze v 57. minuti z desnico po lepi podaji Arjena Robbna. Bayern je imel veliko premoč (streli 23:6, posest 78:22 %).
Arminia senzacionalno med osem
V četrtfinalu (žreb bo v nedeljo) je sedem ekip iz Bundeslige in tretjeligaš Arminia Bielefeld, ki je presenetljivo premagal Werder iz Bremna s 3:1. Na razprodani Schüco Areni je pred 26.600 gledalci blestel Manuel Junglas, ki je dosegel dva zadetka. Bremenčani, ki pod vodstvom Viktorja Skripnika blestijo v nemškem prvenstvu, so prikazali najslabšo igro v spomladanskem delu.

Osmina finala:
BAYER LEVERKUSEN
- Kaiserslautern * 2:0 (0:0)
Calhanoglu 102., Kiessling 114.
* - po podaljšku

Aalen - HOFFENHEIM 0:2 (0:1)
Polanski 16., Volland 56.

FREIBURG - Köln 2:1 (2:0)
Ujah 17./ag, Darida 19.; Deyverson 89.
Darida je v 65. minuti zapravil 11-m.
Brečko in Maroh (oba Köln) sta igrala vso tekmo.

Dynamo Dresden - BORUSSIA (D) 0:2 (0:0)
Immobile 50., 90.
Kampl je bil na klopi Borussie.

Dynamo Dresden: Wiegers, Teixeira, Erdmann, Hefele, Vrzogić, Moll, J. Müller (70./Fiel), Kreuzer (66./Stefaniak), Tekerci, Andrich (54./Dürholtz), Eilers.

Borussia Dortmund: Langerak, Kirch , Subotić, Hummels, Schmelzer, Kehl, Gündogan, Blaszczykowski (91./S. Bender), Kagava (67./Ramos), Reus (24./Mhitarjan), Immobile.

Sodnik: Tobias Welz




RB Leipzig - WOLFSBURG 0:2 (0:1)
Caligiuri 19., Klose 56.

ARMINIA BIELEFELD - Werder 3:1 (1:0)
Junglas 31., 83., Schuppan 56.; Fritz 75.
RK: Fritz 89./Werder

Kickers Offenbach - BORUSSIA (M) 0:2 (0:0)
Kruse 53./11-m, Herrmann 83.

BAYERN - Eintracht Braunschweig 2:0 (1:0)
Alaba 45., Götze 57.

Bayern: Neuer, Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba, Xabi Alonso, Schweinsteiger (77./Rode), Robben (81./Müller), Götze, Ribery (62./Juan Bernat), Lewandowski.

Eintracht Braunschweig: Gikiewicz, Kessel (46./Korte), Decarli, Reichel, Sauer, Correia, Hedenstad, Boland (77./Khelifi), Omladič (68./Düker), Zuck, Ryu.

Sodnik: dr. Jochen Drees

Žreb parov četrtfinala bo v nedeljo ob 18.00.