Nogometaši Reala so že opravili zadnji trening v Torinu. Foto: Reuters
Nogometaši Reala so že opravili zadnji trening v Torinu. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je med letoma 1999 in 2001 sedel na klopi stare dame, a ni dosegel takih uspehov kot pozneje pri Milanu, Chelseaju, PSG-ju in Realu. Foto: Reuters
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri je na novinarski konferenci poudaril, da je že zdaj zelo zadovoljen z izidi v letošnji sezoni. Poleg naslova italijanskega prvaka se je Juventus prebil tudi v finale pokala, kjer ga čaka Lazio. Foto: Reuters
Navijači Juventusa
Navijači Juventusa so v soboto bučno proslavili nov "scudetto". Foto: EPA

Trener Carlo Ancelotti ni uvrstil Karima Benzemaja na seznam 20 igralcev, ki jih je peljal v Torino, saj Francozu ni uspelo pravočasno okrevati po poškodbi kolena. Manjkala bosta tudi Luka Modrić in Sami Khedira, Gareth Bale pa bo pripravljen za igro.

Ancelotti ima Pirla za brata
"Juventus je v soboto osvojil "scudetto", zato bo zdaj še samozavestnejši. Imajo zelo izkušeno ekipo, veliko je kakovostnih posameznikov. Želijo imeti več posesti žoge, zato jih ne smemo primerjati z Atleticom. Seveda sem se že odločil za začetno postavo, ki pa je ne bom razkril. Želimo si igrati v novem finalu, do tja nas loči še 180 minut," je pojasnil Ancelotti.

"Prebral sem, da me ima Andrea Pirlo za očeta, jaz ga imam za svojega brata," je še dodal italijanski strateg.

"Ne čutimo nobenega pritiska. V polfinalu Lige prvakov ni favoritov, preboj v finale nikoli ni lahek. Vsako minuto in vsak dan se od Ancelottija naučim nekaj novega. Zares sem se naučil veliko o profesionalizmu," je poudaril branilec Pepe.

Kroos: Naš cilj je, da kot prva ekipa ubranimo naslov
"Juventus se zna dobro braniti, a tudi hitro steči v protinapad. Temu se bomo morali prilagoditi. Naša prednost je, da imamo italijanskega trenerja, ki zelo dobro pozna Juventus. Vemo, da še nobeni ekipi ni uspelo ubraniti naslova v Ligi prvakov. Naš cilj je, da naredimo prav to," je dejal Toni Kroos.

Cristiano Ronaldo je s hat-trickom Realu zagotovil zmago v Sevilli in zadržal Madridčane na dveh točkah zaostanka za Barcelono v boju za španskega prvaka.

Pirlo: Prva tekma je ključna
Juventus je z zadetkom Artura Vidala v Genovi proti Sampdorii (0:1) potrdil 31. "scudetto", čeprav ga Juventusovi privrženci štejejo že kot 33., saj upoštevajo tudi dva odvzeta naslova v aferi Calciopoli.

"Nihče ne bi stavil na nas na začetku sezone, kar nekaj je bilo tistih, ki so menili, da bomo izpadli že po skupinskem delu. Zdaj smo med štirimi najboljšimi, izkoristiti moramo svoje priložnosti in poskušati zrušiti evropskega prvaka," je razlagal trener Massimilliano Allegri.

"Prva tekma je ključna. Moramo igrati modro, tako kot smo to počeli v zadnjih letih, moramo pa biti tudi samozavestni. Smo v položaju, ko lahko uresničimo svoje sanje in nimamo česa izgubiti," je dodal režiser igre Andrea Pirlo.

Najbolj pomemben medsebojni obračun odločil Mijatović
To je 17. uradni obračun obeh klubov v evropskih tekmovanjih. Juventus je v Torinu slavil petkrat, po enkrat pa igral neodločeno in izgubil. Real je v Madridu petkrat zmagal, dvakrat pa izgubil.

Dvakrat sta kluba igrala na nevtralnem terenu. Finale Lige prvakov leta 1998 v Amsterdamu je v korist Reala odločil Predrag Mijatović (1:0). Ponovljeno tekmo četrtfinala pokala prvakov v sezoni 1961/62 v Parizu so prav tako dobili Španci.

Polfinale, prvi tekmi, torek ob 20.45:
JUVENTUS - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo, Marcisio, Pereyra, Tevez, Morata.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, James Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco, Bale, Ronaldo.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Povratna tekma bo 13. maja.




Sreda ob 20.45:
BARCELONA - BAYERN

Verjetni postavi:
Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Bayern: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Juan Bernat, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Lahm, Thiago, Müller, Lewandowski.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)

Povratna tekma bo 12. maja.