Kje bo kariero nadaljeval Kevin Kampl? Foto: EPA
Kje bo kariero nadaljeval Kevin Kampl? Foto: EPA

Sprva je kazalo, da bo Kampl iz Leverkusna, kjer ga pogodba z Bayerjem obvezuje do leta 2020, odšel na Kitajsko, kjer bi pri kitajski ekipi Beijing Guoan združil moči z nekdanjim trenerjem Rogerjem Schmidtom. Prestop je padel v vodo, zdaj pa kaže, da bo Kampl ostal v Bundesligi, vendar se preselil v Leipzig. Športni direktor Leipziga Ralf Rangnick se je po pisanju časopisa Bild zelo zavzel za Kampla, potem ko je bolj kot ne postalo jasno, da klub zapušča Škot Oliver Burke (v nemškem prvenstvu je zadel le enkrat), ki se seli nazaj na Otok.

55. Bundesliga se začenja danes s tekmo Bayern - Bayer. Preberite, kaj lahko pričakujemo od nove sezone.

.
RB Leipzig je lani sanjsko debitiral v Bundesligi in končal na drugem mestu, tako da bo igral v Ligi prvakov. Trenerja Ralpha Hassenhüttla Kampl dobro pozna, saj sta leta 2012 sodelovala pri nemškem nižjeligašu Aalnu, leto zatem pa je Kampl pri Salzburgu že začel pisati uspešno zgodbo.

Če bo Kampl res prestopil k Leipzigu in bo odškodnina od 20 do 25 milijonov, bo to najdražji slovenski prestop. Rekord ima še vedno Jan Oblak, za katerega je Atletico za prestop iz Benfice odštel 16 milijonov evrov.