Kevin Kampl je razočaran zapustil zelenico po izključitvi v 108. minuti. Kmalu je jezo zamenjalo veliko veselje. Foto: EPA
Kevin Kampl je razočaran zapustil zelenico po izključitvi v 108. minuti. Kmalu je jezo zamenjalo veliko veselje. Foto: EPA
Franck Ribery in Arjen Robben
Navijači Bayerna so pred tekmo pripravili domiselno koreografijo "Badman & Robben". Pierre-Emerick Aubameyang in Marco Reus sta bila Batman in Robin na porurskem derbiju proti Schalkeju pred dvema mesecema (3:0). Foto: EPA
Arjen Robben
Arjen Robben je bil na igrišču le četrt ure. Proti Barceloni zagotovo ne bo pripravljen in Bayernu se ne obeta nič dobrega. Foto: Reuters
Mitchell Langerak
Mitchell Langerak je bil junak večera na Allianz Areni. Foto: EPA

125 minut boja nemških velikanov pred 75.000 gledalci v sijajnem vzdušju na Allianz Areni ni dalo finalista nemškega pokala. Pri streljanju enajstmetrovk so Bavarci zapravili vse štiri strele. Prav neverjetno, saj so v četrtfinalu proti Bayernu v Leverkusnu zadeli vseh pet enajstmetrovk.
Črno-rumeni so se prebili v finale nemškega pokala in slavje navijačev na stadionu in nogometašev v garderobi se je zavleklo pozno v noč. Šele malo pred prvo uro zjutraj smo dočakali slovenskega reprezentanta. V pogovoru za MMC je strnil misli po največji zmagi Borussie v letošnji zelo težki sezoni.
Imeli smo srečo, ker sodnik ni piskal 11-m za Bayern
"Malce sem žalosten, ker sem dobil rdeči karton. Prevladuje sreča, ker so soigralci odlično igrali in se prebili v finale. Nesrečen sem, ker ne bom smel igrati na finalni tekmi v Berlinu. Prepričan sem, da bomo zmagali v finalu. Vsi smo srečni, saj ne zmagaš vsak dan v Münchnu. Zaslužili smo si zmago, ker smo v drugem delu igrali precej bolje. Pri izidu 1:1 smo imeli veliko priložnosti za zmagoviti gol. Imeli smo tudi srečo, ker sodnik ni piskal enajstmetrovke za Bayern. Tokrat smo mi imeli srečo, vratar Mitch Langerak je branil izjemno. Igrišče ni bilo najboljše, dvema igralcema Bayerna je spodrsnilo," je poudaril 24-letni vezist.
Treba se je navaditi na posebno vzdušje Westfalna
Prvo tekmo spomladanskega dela v Leverkusnu je igral vseh 90 minut, potem je bil nekajkrat zamenjan, v zadnjih tednih pa je srečanja začenjal na klopi, v Münchnu je vstopil v 83. minuti. Precej po nepotrebnem je dobil oba rumena kartona in v zadnjih 15 minutah podaljška so njegovi soigralci precej trepetali, saj je imel Bayern veliko premoč.
"V Dortmund sem prišel iz Salzburga in zavedal sem se, da mi ne bo lahko, saj so okoli mene sami veliki asi. Vseeno sem si želel ta prestop. V treh mesecih in pol smo prestali že marsikaj, položaj pred začetkom spomladanskega dela ni bil lahek, še zdaj ni preprost. Ta sezona je zelo težka za Borussio. Vsekakor lahko še precej bolje igram. Poleti se vse začenja znova, prihaja nov trener. Igrati na stadionu Westfalen je res nekaj posebnega. Treba se je navaditi na to vzdušje, preskok iz avstrijske lige je res velik," je dodal Kampl.
"Kloppo" se mora posloviti s pokalom
Do ušes nasmejan je bil tudi trener Jürgen Klopp, ki se poleti po sedmih letih poslavlja, zamenjal ga bo Thomas Tuchel. "Kloppo" želi oditi z zmago v Berlinu. "Klopp je bil dolgo časa trener Borussie. Osvojil je številne lovorike. Odločil se je, da je zdaj pravi čas za odhod. On je prava legenda v Dortmundu in to bo ostal za vedno. Zdaj mora ekipa osvojiti še pokal zanj v Berlinu in nato lahko odide z dvignjeno glavo. Nujno se moramo kvalificirati za Evropsko ligo, potem pa bomo lahko rekli, da je bil drugi del sezone zelo dober," je razlagal Kampl.
V Stožicah proti Angležem vsaj po točko
Slovenska reprezentanca bo 14. junija odigrala zelo pomembno tekmo kvalifikacij za Euro 2016 proti Angliji v Stožicah. "Na Wembleyju smo imeli svoje priložnosti, šele proti koncu tekme so nam Angleži pokazali, da so zares dobri. Doma lahko osvojimo kakšno točko," je za konec še dodal Kampl.
Bavarci jezni na sodnika Gagelmanna
Bayern je imel več priložnosti, v podaljšku je bil boljši tekmec, imel je več strelov (19:10) in kar 65-odstotno posest žoge. Najbolj jezni so Bavarci na sodnika Petra Gagelmanna, ki v 56. minuti ni pokazal na belo točko po očitnem igranju Marcela Schmelzerja z roko v kazenskem prostoru. Pep Guardiola je stekel kar na igrišče od jeze. V 117. minuti je vratar Langerak brezglavo stekel iz vrat in podrl Roberta Lewandowskega, Poljak je bil v zadnjih minutah popolnoma odsoten. Še večji šok je pomenila nova poškodba Arjena Robbna, ki je bil na igrišču le 16 minut.
Rummenigge priporočil sodniku pregled pri optiku
Najbolj jezen je bil predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge: "Zelo težko je igrati proti 12 igralcem. 75.000 gledalcev je videlo roko v kazenskem prostoru, sodniku lahko le priporočim pregled pri optiku!" Bayern je izgubil v nemškem pokalu po 16 zaporednih zmagah. Ostal je tudi brez novega rekorda, saj se ni prebil v četrti zaporedni finale v Berlinu.
"To je bila naša najboljša tekma proti Borussii, odkar vodim Bayern. Igralcem ne morem ničesar očitati. Pri enajstmetrovkah se je poznalo, da so bili igralci preveč utrujeni," je pojasnil Guardiola.
Nemški novinarji napovedujejo zmago Barce
V novinarskem salonu smo se z nemškimi novinarskimi kolegi pogovarjali tudi o polfinalu Lige prvakov proti Barceloni. Niti eden izmed stalnih spremljevalcev nemških prvakov ni napovedal finala Lige prvakov. Ko so se na velikem ekranu vrteli posnetki s tekme Barcelona - Getafe, pa so ob šovu Kataloncev (6:0) nekateri napovedovali, da bodo lahko Bavarci srečni, če ne bo vse odločeno že po prvi tekmi na Camp Nouu naslednjo sredo.
Iz Münchna
Aleš Golob