Ob odsotnosti Branka Ilića je kapetanski trak pripadel Arisu Zarifoviću, ob njem pa je bil tako v osrčju obrambe novinec v moštvu Marko Gajić. Foto: BoBo
Ob odsotnosti Branka Ilića je kapetanski trak pripadel Arisu Zarifoviću, ob njem pa je bil tako v osrčju obrambe novinec v moštvu Marko Gajić. Foto: BoBo
Zmaji bodo igrali brez Abassa Issaha, ki je bil na prvi tekmi zaradi udarca nasprotnika izključen. Foto: BoBo
Olimpija v Azerbajdžanu lovi zaostanek -1

Zmaji sicer proti ekipi, ki je lani igrala v skupinskem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, niso pustili slabega vtisa. Imeli so celo več od igre, a pravih priložnosti si niso priigrali, nespretno pa so dobili zadetek in zdaj jih v Bakuju čaka izjemno težko delo, vseeno pa Ljubljančani upajo, da bo sredni večer prinesel nadaljevanje kvalifikacij za najmočnejše evropsko tekmovanje.

V primeru poraza boj za Evropsko ligo
Poraz s Qarabagom je bil prvi na domačem terenu po letu dni. Tudi morebiten izpad pa ne pomeni slovesa od evropskih tekmovanj, saj bo po novih pravilih poraženec nadaljeval v kvalifikacijah Evropske lige. Če pa bodo Ljubljančani izpadli, jih v 2. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo čaka severnoirski Crusaders, ki ga je Ludogorec ugnal kar s 7:0. V primeru preobrata in nadaljevanja bo njihov tekmec v boju za Ligo prvakov zmagovalec dvoboja med albanskim Kukesom in Valletto z Malte. Prva tekma se je v Albaniji končala z 0:0.

"Žal mi je fantov. Bili so odlični. Dali so vse od sebe, bili boljši nasprotnik, na koncu pa so bili kaznovani za nekaj, česar si niso zaslužili. A tako je pač v nogometu. Moramo se pobrati in verjeti v preobrat na povratni tekmi. Drugače kot na zmago tako ali tako nismo mislili igrati. V Bakuju moramo doseči gol več od nasprotnika, kar je Olimpijin cilj na vsaki tekmi. Prepričan sem, da je ta skupina fantov tega sposobna," je po prvi tekmi na povratno misli usmeril nov trener Olimpije Ilija Stolica.

Ilić prepričan, da Olimpija lahko da dva gola
"Zdaj sem pripravljen, letim z ekipo, o tem, kdo bo igral in kdo ne, pa bo odločal trener. A pomembno je, da vemo, po kaj gremo. Že na prvi tekmi smo bili dobro pripravljeni. Bili smo boljši tekmec, a smo dobili gol iz čudne akcije. Ni bila niti priložnost, pa smo dobili gol. A tudi mi smo igrali dobro, analizirali smo jih in prepričan sem, da smo lahko iz tekme v tekmo boljši, prepričan sem, da lahko damo gol ali dva," je pred odhodom v Baku razmišljal Branko Ilić, ki je prvo tekmo zaradi manjše poškodbe izpustil, zdaj pa je nared za nastop.

"Pokazalo se je, da smo imeli veliko posest in tekmec ni bil videti tako dobro, kot je videti po navadi. Moramo pa biti mi bolj nevarni za gol tekmeca, tako bodo padali zadetki in le to nas lahko pelje v nadaljevanje. Ne smemo pa dobiti zadetkov, zadnje čase nam gre dobro v obrambi in glede tega mislim, da ni bojazni," pa je optimist tudi Nik Kapun. Stolica v ekipi nima večjih težav s poškodbami, dan pred odhodom se je ekipi na treningih pridružil tudi Nathan Oduwa, zato pa bo Olimpija v Bakuju nastopila brez pomembnega aduta v napadu. Zaradi nespametno prejetega rdečega kartona, posledice burne reakcije in udarca tekmeca ob koncu dvoboja, namreč v postavi ne bo kaznovanega Abassa Issaha.

1. PREDKROG, povratna tekma, sreda ob 19.00:
QARABAG (AZR) - OLIMPIJA LJUBLJANA 1:0

V krepkem tisku je izid prve tekme.

Olimpija v Azerbajdžanu lovi zaostanek -1