Samir Handanović je bil eden od junakov torkove tekme. Foto: AP
Samir Handanović je bil eden od junakov torkove tekme. Foto: AP
Milan Pavkov
Milan Pavkov je navijače v Beogradu spravil v delirij. Foto: AP
Samir Handanović reševal Inter
Oblak spet nepremagan
Crvena zvezda spravila na kolena Liverpool

Inter je imel dva junaka, prvi je bil nedvomno slovenski vratar Samir Handanović, ki je ukroti veliko večino Barceloninih poskusov, nemočen je bil le v 83. minuti, ko ga je premagal Malcolm. A Inter je – kot večkrat letos – na koncu pritisnil in prek Maura Icardija prišel do dragocene točke.

Najbolj nevarno ob strelu Rakitića
Handanović je po tekmi pohvalil španske prvake: "Barcelona je odlična ekipa, res so nam otežili delo. Priigrali so si res veliko priložnosti. Malce mi je hudo, ker bi se z nekaj sreče lahko ognili zadetku, a na srečo smo odlični reagirali. Danes sem imel precej dela, sploh ne morem oceniti, kateri strel je bil najbolj nevaren, morda bi izpostavil strel Ivana Rakitića, ki je v drugem polčasu streljal od blizu."

Malcolm uresničil otroške sanje
Barcelona vseeno ni bila potrta, saj si je že zagotovila igranje v osmini finala. Malcolm, ki je sploh prvič zadel za Barcelono, je kar žarel od sreče: "Že kot otrok sem si želel igrati za Barcelono. Debitiral sem v Ligi prvakov in zadel, ta spomin mi bo ostal za vedno." Malce bolj trezen je bil Sergio Busquets: "Zaslužili smo si več od ene točke, bili smo bolj ambiciozni, pripravili smo si več priložnosti, morda smo preveč tvegali. Bolje smo igrali v prvem polčasu, ko smo res dominirali, Icardi se je komaj dotaknil žoge. Malcolm je res dober igralec, ki si je zaslužil svoje minute."

Saulu se odvalil kamen od srca
Precej manj dela pa je imel drugi slovenski zunajserijski vratar Jan Oblak, ki mu ob zmagi Atletica nad Borussio (2:0) ni bilo treba ubraniti niti enega strela. Dortmund po izjemnem začetku sezone malo izgublja sapo, tokrat je bil v Španiji popolnoma nemočen (streli v okvir vrat 7:0). Strelec prvega zadetka Saul je priznal: "Na tej tekmi sem se res želel zapisati med strelce. Letos me sreča ni spremljala, saj sem bil pogosto blizu gola. Bil sem že malo nestrpen, a sem vztrajal z delom. Ko ti ne gre, poslušaš kritike, zato je zaradi tega zadetka zdaj vse precej laže."

Degenek: Liverpool nas je podcenjeval
Za presenečenje torkovih tekem je poskrbela Crvena zvezda, ki je z 2:0 premagala Liverpool. Oba zadetka je že v prvem polčasu dosegel Milan Pavkov. Njegov soigralec Miloš Degenek je bil navdušen: "Igrali smo izvrstno, popolnoma smo jih zaustavili, Pavkov je zabil dva čudovita zadetka. A pravzaprav smo vsi igrali odlično, ko bi nam le vsak teden uspela taka predstava. Mislim, da nas je Liverpool podcenjeval in zato tudi plačal."

Klopp: Zvezda zasluženo zmagala
Trener Liverpoola Jürgen Klopp je bil kritičen: "Olajšali smo jim delo, pokazali so strast in zasluženo zmagali. A vroča atmosfera za nas ni bila problematična. Imeli smo svoje priložnosti. Kar pa se tiče Pavkova, odigral je fantastično tekmo. Mislim, da je bil pri drugem golu presenečen, da je šla žoga v mrežo. Res so borili."

Gneča v boju za osmino finala
Položaj v skupini C je zdaj neverjetno izenačen, saj imajo dva kroga pred koncem rednega dela vse ekipe zelo dejanske možnosti za preboj v osmino finala. Na vrhu lestvice sta namreč Liverpool in Napoli s po 6 točkami, PSG jih ima 5, Crvena zvezda pa 4.

Samir Handanović reševal Inter
Oblak spet nepremagan
Crvena zvezda spravila na kolena Liverpool