Jan Oblak je prejel gol po 631 minutah. Na prejšnjih šestih srečanjih je mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: EPA
Jan Oblak je prejel gol po 631 minutah. Na prejšnjih šestih srečanjih je mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: EPA
Diego Simeone
Diego Simeone je navdušen nad razvojem ekipe v zadnjih letih. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola bo odšel iz Münchna brez najbolj cenjene lovorike. Tokrat je bil najbližje finalu. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller je bil veliki junak proti Juventusu v osmini finala, ko je rešil Bayern v sodnikovem dodatku povratne tekme. Tokrat je že drugič v letošnji sezoni zapravil najstrožjo kazen v Ligi prvakov, neuspešen je bil tudi 9. decembra proti Dinamu v Zagrebu. Foto: EPA
Navijači Atletica
Navijači Atletica so v Madridu bučno proslavili preboj v finale. Foto: EPA
Oblak prejema pohvale z vseh strani

Na prvi tekmi v Madridu (1:0) je vse potekalo po željah Diega Simeoneja, v Münchnu pa je Bayern prikazal eno izmed najboljših predstav v letošnji sezoni, imel ogromno premoč (streli na vrata 35:7, v okvir 12:4, koti 12:2, posest žoge 67:33 %), zadel pa je le dvakrat.
Atletico je bil nemočen v prve pol ure, Bayern je zasluženo povedel in v 34. minuti bi lahko Thomas Müller z bele točke poskrbel za lepo prednost. Obramba Oblaka je spremenila potek srečanja, gostje so vzpostavili ravnotežje in jim je tudi uspelo izenačiti na začetku drugega polčasa. Ko so Bavarci povedli z 2:1 in silovito pritiskali za zmagoviti gol, je Oblak sijajno odbil strel Davida Alabe v 88. minuti, ko je žoga spremenila smer.
"Bayern bi si vsekakor zaslužil napredovanje, Atletico se lahko zahvali Oblaku, da potuje v Milano," je poudaril nekdanji odlični nogometaš Lothar Matthäus, strokovni sodelavec televizijske postaje Sky.
Oblak: Na srečo smo ob polčasu zaostajali le z 0:1
"Vedeli smo, da bo to izjemno težka tekma. V prvem polčasu smo bili slabi, na srečo pa smo zaostajali le z 0:1. Ob odmoru smo vedeli, da moramo vsaj enkrat zadeti, in uspelo nam je. Seveda nisem zadovoljen, ker sem prejel dva gola, a to se zgodi. Zelo smo veseli, da smo se prebili v finale," je pojasnil Oblak, ki bo 15 let po Zlatku Zahoviču skušal osvojiti prestižni pokal na San Siru.
Griezmann: Pripravljeni smo bili trpeti 90 minut
Ključni zadetek je dosegel Antoine Griezmann v 53. minuti po napaki Jeroma Boatenga, ki se je vrnil po poškodbi. "Pripravljeni smo bili trpeti 90 minut. Naš cilj je bil en gol, ki je na koncu tudi odločil. Res je bilo izjemno težko proti močnemu tekmecu. Bayern je bil precej boljši, a uspelo nam je zadeti v gosteh. Zdaj moramo ostati na realnih tleh. Najprej je treba misliti na špansko prvenstvo, do finala Lige prvakov je še dovolj časa," je razlagal 25-letni francoski napadalec.
"El Nino": Imamo zgodovinsko priložnost
Fernando Torres se je znova veselil na Allianz Areni, kjer je pred štirimi leti s Chelseajem osvojil evropski naslov. Tudi 19. maja 2012 je imel Bayern ogromno premoč, zapravil je najstrožjo kazen v podaljšku (Arjen Robben) in na koncu po streljanju enajstmetrovk končal brez tako želene lovorike.
"Proti Bayernu je zelo težko igrati svojo igro, morali smo se prilagoditi. Na poti do finala smo premagali dve izmed najboljših ekip v Evropi. Zdaj smo zelo blizu našim sanjam, saj Atletico še nikoli ni zmagal v Ligi prvakov. Imamo zgodovinsko priložnost," je povedal "El Nino", ki je lepo podal Griezmannu za 1:1, nato pa šest minut pred koncem slabo izvedel najstrožjo kazen, Manuel Neuer je bil na pravem mestu.
Simeone: Izločili smo dve izmed treh najboljših moštev v Evropi
"V celotni trenerski karieri še nikoli nisem naletel na tako močnega tekmeca, kot je bil Bayern na tej tekmi, še posebej v prvem polčasu. Zdržali smo njihov izjemen pritisk in zadeli. Kar ne morem verjeti, da smo izločili dve izmed treh najboljših moštev v Evropi. Ni naključje, da smo se prebili v finale, saj se ta ekipa razvija že nekaj sezon. Mislim, da imamo s svojim slogom igre lepe možnosti tudi v finalu," je bil navdušen Simeone, ki je bil pred dvema letoma že zelo blizu naslova evropskega prvaka z Atleticom, vendar je Sergio Ramos v sodnikovem dodatku rešil madridski Real, ki je nato v Lizboni slavil po podaljšku s 4:1.
Guardiola še tretjič zapored izpadel v polfinalu
Bayern je prikazal daleč najboljšo predstavo v spomladanskem delu. Razočaranje je bilo veliko, saj je bil finale izjemno blizu. Predlani proti madridskemu Realu in lani proti Barceloni so Bavarci prejeli lekcijo, tokrat pa ostaja grenak priokus. Usoden je bil poraz prejšnji teden v Madridu, ko niso dosegli zadetka. Pep Guardiola je na klopi pustil Müllerja in Francka Riberyja, na povratni tekmi pa je na zelenico poslal vse udarne adute in igra Bayerna je bila videti popolnoma drugače.
Življenje podredil ekipi
"Španske ekipe so izjemne, v zadnjih letih prevladujejo v Evropi. V Madridu prvih 45 minut nismo igrali dobro, tokrat smo bili odlični. Štejejo zadetki in Atletico je enkrat zadel v gosteh, kar je odločilo. V garderobi sem vsem igralcem povedal, da so odigrali odlično srečanje. Moja misija se ni popolnoma izpolnila. Zelo rad bi zmagal z Bayernom v Ligi prvakov, vse sem vložil v to. Življenje sem podredil tej ekipi. Zelo težko je osvojiti Ligo prvakov. Tudi z Barcelono sem izgubil proti Interju in Chelseaju v polfinalu, ko smo bili veliko boljši. Žalosten sem, ker bi si moji izbranci zaslužili igrati v finalu, ponosen pa sem na igro, ki so jo prikazali. Klub ima svetlo prihodnost," je misli strnil Guardiola, ki bo konec meseca zapustil klub, kjer je v treh letih pustil pečat, ni pa postavil pike na i. Ni se mu uspelo prebiti v finale Lige prvakov, kar je uspelo njegovima predhodnikoma Luisu van Gaalu (2010) in Juppu Heynckesu (2012 in 2013).
Zadovoljen z obdobjem v Münchnu
"Dobro smo igrali proti Juventusu, Benfici in Atleticu. Mislim, da bom lahko mirno zaspal po taki tekmi. Nismo še nemški prvaki. Upam, da bomo v soboto. Zadovoljen sem s svojim obdobjem v Münchnu. Lovorike so le statistika. Ničesar ne obžalujem, veliko igralcev se je precej izboljšalo," je še dodal Guardiola, ki bo na klopi Bayerna sedel še naslednje tri sobote. V Bundesligi ga čakata še gostovanje v Ingolstadtu in domača tekma proti Hannovru, nato pa 21. maja še finale nemškega pokala v Berlinu proti dortmundski Borussii.
Neuer in Müller izjemno razočarana
"Nimam besed po taki tekmi. Sploh ne morem verjeti, da se nam ni uspelo prebiti v finale, saj smo bili vso tekmo veliko boljši," je bil slabe volje Neuer.
"Takega večera nisem doživel pogosto na tem stadionu. Seveda sem razočaran, da sem zapravil enajstmetrovko. Vsi skupaj smo precej poklapani," je dodal Müller.
Robert Lewandowski je zadel za 2:1, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje: "Zelo smo razočarani. Bili smo veliko boljši, a smo ostali brez finala, ki bi si ga zaslužili. Poklonili smo jim zadetek. To je bila njihova edina priložnost."
Carlo Ancelotti bo poleti prevzel sijajno ekipo, ki pa potrebuje taktičnega specialista za izločilne boje. Izkušeni Italijan je edini, ki je trikrat osvojil Ligo prvakov in obeta se novo obdobje na Säbener Strasse.

Oblak prejema pohvale z vseh strani