Darko Milanič je vesel, da se mu je z Mariborom uspelo prebiti v 3. predkrog Evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič je vesel, da se mu je z Mariborom uspelo prebiti v 3. predkrog Evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Janža komentiral uspeh Maribora

Mariborčani so bili na tekmi nevarnejši nasprotnik, potem pa so po Hodžićevi napaki prejeli zadetek. Ko je kapetan Tavares zapravil 11-metrovko, se je zdelo, da to ne bo večer vijoličastih, a Brazilec se je nato odkupil za zapravljen strel z bele točke, poravnal izid in z zlata vrednim golom v gosteh slovenskemu podprvaku priboril mesto v 3. predkrogu Evropske lige, v katerem bo nasprotnik Aberdeen.

Derbi preložen na ponedeljek
Derbi med Mariborom in Olimpijo, ki je bil načrtovan za 6. avgusta, je Nogometna zveza Slovenije na željo kluba iz Ljudskega vrta preložila na ponedeljek, 8. avgusta. Razlog je tekma v Evropski ligi, saj Maribor v četrtek, 4. avgusta, igra povratno srečanje 3. predkroga omenjenega tekmovanja.


Tavares: Bil sem jezen

32-letni Marcos Tavares je priznal, da po zapravljeni najstrožji kazni ni bil najboljše volje. "Bil sem jezen, seveda. Nisem želel zgrešiti strela, a to je nogomet. V evropskih tekmovanjih smo lahko že večkrat videli, kako veliki igralci zgrešijo enajstmetrovko. To se zgodi," je priznal in dodal: "Hvala bogu, vsem igralcem in trenerju, da so skupaj omogočili, da sem potem le zadel."

Milanič: Odigrali smo zrelo
"Jasno, da je človek presrečen, ko napreduje proti zelo dobri ekipi Levskega, ki je imela strašno podporo s tribun do zadnje sekunde. Odigrali smo zrelo, pravo evropsko tekmo. Igrali smo tako, kot mora igrati ekipa, ki želi napredovati. Mislim, da je ta stvar zelo pomembna. V slačilnici smo se ob polčasu zbrali, bili smo zelo pozitivni. Kljub temu da smo zaostajali za zadetek, smo verjeli, da lahko obrnemo rezultat in da lahko napredujemo. Pričakovali smo težko tekmo. Nasprotnik je zelo dober, tudi v drugem polčasu je bil zelo močan," je po tekmi povedl trener Maribora Darko Milanič.

"Na tekmi smo imeli tri zelo lepe priložnosti. Najprej je eno zapravil Tavares z glavo, potem Novaković, tu je še 11-metrovka. Ob polčasu smo bili obdani le s pozitivnimi mislimi in bodrenjem. Nismo imeli nobene slabe misli, ni nas bilo strah," je še povedal 48-letni Izolan in sklenil: "Z veseljem gremo novim izzivom naproti!"

Naslednji nasprotnik: Aberdeen
Mariborčani se bodo v 3. predkrogu udarili z Aberdeenom, ki je s skupnim izidom 4:0 v 2. predkrogu izločil Ventspils. Na povratni tekmi je edini zadetek ob minimalni zmagi Škotov dosegel Adam Rooney. Prva tekma 3. predkroga bo na Škotskem na stadionu Pittodrie prihodnji četrtek, povratna teden dni pozneje v Ljudskem vrtu.

Janža komentiral uspeh Maribora