Rijeka bo v novi sezoni igrala v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: Saša Jerković
Rijeka bo v novi sezoni igrala v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: Saša Jerković
Matjaž Kek za vedno v srcih navijačev Rijeke

Igralcem in vodstvu kluba, ki so na Reko na vrhu avtobusa prispeli natančno ob 1.38, so navijači vzklikali "Šampioni, šampioni", ob navijaških pesmih pa so zažigali bakle in prižgali ognjemet. Dogajanje se je sicer začelo že popoldne z ogledom tekme na velikem zaslonu, slavje pa je trajalo vse do zgodnjih jutranjih ur.

Sobotni poraz Rijeke na Maksimiru (Al Hilal Soudani je dosegel tri gole in podajo), kamor je odpotovalo za gostovanja rekordnih šest tisoč navijačev "bijelih", ki jih je pred začetkom tekme na polni južni tribuni pozdravil tudi predsednik kluba Damir Mišković, ni vplival na končni razplet prvenstva. Rijeka je namreč že prejšnjo nedeljo potrdila naslov, ko je v predzadnjem krogu premagala Cibalio s 4:0 in zadržala nedosegljivih pet točk prednosti na lestvici.
V sredo še finale pokala
Moštvo je v Zagrebu prejelo pokal za naslov, Kek pa je tudi ob slavju ostal skromen in zadržan, čeprav seveda tudi on ni mogel skriti čustev.

Rečani so v prvenstvu sicer zmagali 27-krat, remizirali sedemkrat in le dvakrat izgubili. Rijeka in Dinamo, ki je bil predtem prvak 11 let zapored, bosta v sredo v Varaždinu igrala še v finalu hrvaškega pokala.
Kek: Kulisa na tribunah najboljša nagrada
"O tekmi ni treba preveliko govoriti, to je bila turistična predstava Rijeke, toda to je bila takšna tekma. Dinamo je zasluženo zmagal. V sredo je nova tekma in novo dokazovanje. Tokrat nismo odigrali dobro, vključno s pristopom, a Rijeka je najboljša po 36 krogih. Čestitke igralcem in vsem ljudem v klubu. Ta kulisa na tribunah je najboljša nagrada za vse, kar smo naredili v tej sezoni," je na Maksimiru povedal Kek.



Matjaž Kek za vedno v srcih navijačev Rijeke