Mirhüseyin Sejidov je načel mrežo
Mirhüseyin Sejidov je načel mrežo "kanarčkov" sredi prvega polčasa. Foto: Aleš Fevžer
Jaka Štromajer
Jaka Štromajer je v 51. minuti prejel drugi rumeni karton. Foto: Aleš Fevžer
Luka Koper
Koprčani so zapravili lepo izhodišče s prve tekme. Foto: Aleš Fevžer
Slovo Kopra in Gorice

Na Bonifiki so bili gostje precej boljši v prvem polčasu. Osemkratni državni prvak Azerbajdžana je "kanarčkom" vsilil svojo igro.

Abduljajev v vratnico

V 16. minuti je Araz Abduljajev zadel vratnico s kakšnih 20 metrov, tri minute pozneje pa je po njegovi podaji poskusil še Ernest Nfor.

Natančen strel Sejidova
Ekipa iz Azerbajdžana je povedla že v 21. minuti, ko je bil uspešen Mirhüseyin Sejidov, ki je preigraval na robu kazenskega prostora in s strelom po tleh premagal Božidarja Radoševića. Edini resni poskus domačih je sledil v 31. minuti, ko je Domen Črnigoj ujel odbito žogo, a je njegov močan strel Saša Stamenković z zadnjimi močmi odbil v kot.

Štromajer prejel drugi rumeni karton
A tudi hitro vodstvo gostov je Koprčanom še zagotavljalo napredovanje. Igralci Nefčija so imeli več od igre, še višje vodstvo pa je z nekaj lepimi obrambami v prvem delu tekme preprečeval domači vratar Radošević. Ključni trenutek je bila 51. minuta tekme, ko je Jaka Štromajer podrl Elvina Yunuszadeja in prejel drugi rumeni karton, kar je Koprčanom dodatno otežilo nalogo.

Cardoso se je najbolje znašel v gneči
V 60. minuti je Črnigoj z roba kazenskega prostora žogo podal do Gorana Galešića, a je Stamenković njegov strel ustavil. V 84. minuti je žoga po kotu v gneči prišla do Carlosa Cardosa, ki jo je s strelom po tleh poslal v mrežo.
Pučko stresel prečko
V zadnjih minutah so gostitelji pritisnili, v 94. minuti je rezervist Matej Pučko poskusil z lobom, Stamenković pa je žogo odbil v prečko in Nefči si je priigral zasluženo napredovanje.

Nogometaši Rijeke so se prebili v tretji predkrog Evropske lige. Izbranci Matjaža Keka, ki so na Kantridi slavili z 1:0, so na povratni tekmi na Madžarskem ugnali Ferencvaros z 2:1, v 37. minuti je zadel Miral Samardžić.


Norvežani niso imeli težav v Novi Gorici

Novogoriški nogometaši so vse možnosti za napredovanje zapravili pred tednom dni, ko so na Norveškem izgubili z 1:4. Izbranci Luigija Apollonija so se na povratni tekmi trudili po najboljših močeh, kljub aktivni predstavi pa jim kaj več od neodločenega izida (1:1) ni uspelo iztržiti.

Simčič preprečil vodstvo Moldeja
Štirikratni slovenski državni in trikratni slovenski pokalni prvaki, ki so pred začetkom sezone precej prevetrili svoje vrste, so v prvem polčasu prikazali solidno predstavo in uprizorili nekaj obetavnih akcij, a sta bila najbolj aktivna Luka Majcen in njegov nigerijski soigralec Bede Amarachi Osuji v zaključnih strelih premalo konkretna, tako da se mreža gostujočega vratarja Orjana Haskjolda ni zatresla, za nameček pa je v zadnjih trenutkih prvega polčasa poškodovanega Osujija zamenjal komaj 19-letni Amel Džuzdanović. Gostje so najlepšo priložnost zapravili v 26. minuti, ko se je po strelu Tommyja Hoilanda izkazal izkušeni domači vratar Vasja Simčič.

Jogan izenačil z glavo
Že v četrti minuti nadaljevanja je Brazilec Agnaldo izkoristil podajo Pera Egila Floja in z bližine ukanil Simčiča. Novogoričani so izenačili v 63. minuti. Kapetan Alen Jogan je bil po podaji Džuzdanovića iz kota najvišji v kazenskem strelu in po strelu z glavo.
Vetrih prejel rdeči karton
V zadnji tretjini tekme so gostitelji skušali doseči vsaj zmagoviti gol, a so bili neuspešni, za nameček pa je bil v 77. minuti izključen še Amedej Vetrih.

Drugi predkrog, povratni tekmi:
Luka Koper - NEFTČI (AZR) 0:2 (0:1) 2:1
1.800; Sejidov 21., Cardoso 84.
RK: Štromajer 51./Koper

Luka Koper:
Radošević, Blažič ( 63./Pučko), Guberac , Halilović, Hadžić ( 89./Lotrič), Ivetić, Črnigoj ( 70./Gregorič), Palčič, Čovilo, Galešić , Štromajer .

Neftči: Stamenković, Sejidov, Yunuszade, Cardoso , Bertucci ( 68./Gurbanov), Caue, Ramos , Abduljajev ( 72./Maksimov), Wobay, Flavinho, Nfor ( 94./Badalov).

Sodnik: Benoit Millot (Francija)




Gorica - MOLDE 1:1 (0:0) 1:4
700; Jogan 63.; Agnaldo 49.
RK: Vetrih 77./Gorica

Gorica: Simčič, Enow, Modolo ( 56./Kavčič ), Širok, Jogan, Vetrih , Žigon, Johnson , Majcen ( 75./Nagode), Arčon, Osuji ( 41./Džuzdanović).

Molde:
Haskjold , Linnes , Flo ( 82./Rindaroy), Forren, Toivio, Singh ( 60./Hestad), Hoseth, Hussain , Hoiland, Agnaldo ( 66./Svendsen ), Diouf.

Sodnik:
Carlos Xistra (Portugalska)


Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.

Slovo Kopra in Gorice