Nejca Vidmarja ni uspel premagati niti Marcos Tavares, strelec zadetka v torek v Glasgowu, ki je vijoličastim prinesel Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Nejca Vidmarja ni uspel premagati niti Marcos Tavares, strelec zadetka v torek v Glasgowu, ki je vijoličastim prinesel Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Ante Šimundža
Ante Šimundža je podobno kot pred tremi leti Darko Milanič ob prvi uvrstitvi v Evropsko ligo ob vrnitvi na slovenska igrišča doživel poraz. Leta 2011 so Mariborčani po izločitvi Rangersov v Stožicah s 4:1 izgubili proti Olimpiji. Foto: Aleš Fevžer
Blaž Vrhovec
Kapetan Celja Blaž Vrhovec v akciji z glavo. Foto: Aleš Fevžer
Domžale izkoristile utrujenost Maribora
Kous v 64. minuti povišal na 2:0
Šišić v 5. minuti zadel za vodstvo Domžal
Brez golov med Celjem in Olimpijo

Celje in Olimpija sta se popoldne razšla brez golov. Že včeraj je Zavrč z 2:1 ugnal Kalcer Radomlje, tekmi Krka - Luka Koper in Gorica - Rudar pa bosta v nedeljo.
Nejc Vidmar je novi rekorder slovenske lige, saj je v njej nepremagan že 720 minut. Do zdaj je imel rekord Boško Bošković v sezoni 1993/94, ko v dresu Mure ni prejel gola 692 minut.

Šišić hitro načel mrežo vijoličastih
Polne tribune domžalskega stadiona je že v peti minuti navdušil Aladin Šišić, ki je nekoliko z desne strani z 20 metrov močno meril v dolgi kot ter vodilni ekipi prvenstva hitro priigral vodstvo. V uvodnih minutah so bili gostitelji nevarnejši, podjetnejši, državni prvaki in udeleženci Lige prvakov pa so po golu prevzeli pobudo in sami prek Marcosa Tavaresa dvakrat zaposlili Vidmarja.

Postava, ki je začela tudi torkovo tekmo v Glasgowu proti Celticu, je pritiskala, a ji ob precej neodločni igri v napadu ni uspelo doseči izenačujočega zadetka. V 40. minuti je sicer s prostega strela nevarno sprožil Agim Ibraimi, Vidmar pa je izvrstno posredoval.

Kous povišal na 2:0
V drugem polčasu so spet imeli pobudo Štajerci, a prvič zagrozili šele v 57. minuti, potem ko je do strela z glavo iz bližine prišel Damjan Bohar (ob koncu prvega polčasa je zamenjal poškodovanega Željka Filipovića), Vidmar pa je še enkrat odlično reagiral. Dve minuti zatem je domžalski čuvaj mreže ustavil še poskus Jeana Philippa Mendyja, prav tako z glavo.

V 64. minuti pa so udarili Domžalčani, Žiga Kous je s preigravanjem neodločnih branilcev v kazenskem prostoru prišel do strela in povišal na 2:0. Takoj za njim je nevarno sprožil tudi Žan Majer, izkazal pa se je Jasmin Handanović. V nadaljevanju so Domžale dobro preprečevale vse obetavnejše poskuse vijolic, tako da so se veselile nove zmage.

Priložnosti na obeh straneh
Pri Celjanih, ki so na Areni Petrol igrali brez poškodovanega Gregorja Bajdeta, je že v prvem polčasu moral igrišče zapustiti še en "motor" napada Benjamin Verbič. Gostitelji so bili konkretnejši v prvem polčasu, Ljubljančani pa v drugem. Aleksander Šeliga je najprej ubranil strela Danijela Miškića in Sunnyja Omoregieja. V 26. in 27. minuti so v všečni predstavi zagrozili tudi Ljubljančani, najprej je žogo po strelu Mirana Burgiča pred golovo črto izbil Tadej Vidmajer, zatem pa je Filip Valenčič meril mimo vrat. Tik pred koncem polčasa je imela Olimpija novo lepo priložnost, strel Andraža Šporarja pa je ukrotil Matic Kotnik.

V 58. minuti je v kazenskem prostoru Celja do žoge prišel Burgič, streljal iz padca, a je bil Kotnik znova na mestu. Šporar je v 71. minuti zapravil novo priložnost za zeleno-bele, ko je žogo v dvoboju s Kotnikom malce z desne strani poslal čez gol. V 84. minuti je s podobnega položaja poskusil še Enis Đurković, toda Kotnik je bil dobro postavljen. Štiri minute zatem je Nik Omladič s prostega strela s 25 metrov prav tako meril premalo natančno in ostalo je pri delitvi točk.

7. krog:
DOMŽALE - MARIBOR 2:0 (1:0)
2.500; Šišić 5., Kous 64.
Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Korun, Janža, Husmani, Maksimović, Majer ( 88./Morel), Šišić ( 61./Kous), Požeg Vancaš, Parker ( 78./Aneff).

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Vršič ( 58./Zahović), Filipović ( 35./Bohar), Mertelj, Ibraimi ( 74./ Sallalich), Mendy, Tavares.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


CELJE - OLIMPIJA 0:0
2.200 gledalcev
Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer , Klemenčič, Verbič ( 38./Lovrečič), Ahmedi, Sunny, Miškić ( 70./Djermanović), Žitko ( 46./ Jakolič), Žurej, Vidmajer.

Olimpija: Šeliga, Jović, Mitrović , Delamea Mlinar, Bajrić , Matić, Božič, Omladič, Valenčič ( 46./Fink), Burgič ( 62./Đurković), Šporar.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


Nedelja ob 17.00:
KRKA - LUKA KOPER
Ob 20.00:
GORICA - RUDAR

Ptuj:
ZAVRČ - KALCER RADOMLJE 2:1 (1:0)
770; Težak 41., Datković 66.; Snoj 90.

Lestvica:
DOMŽALE              7  7 0 0 10:0 21
ZAVRČ                7  5 0 2  9:8 15
OLIMPIJA             6  4 2 0 11:3 14
CELJE                7  4 1 2 11:3 13
MARIBOR              6  4 0 2 10:8 12
LUKA KOPER           6  2 0 4  4:7  6
RUDAR                6  2 0 4  5:8  6
GORICA               6  1 1 4  6:6  4
KRKA                 6  1 0 5  6:15 3
KALCER RADOMLJE      7  0 0 7  6:20 0

 

Domžale izkoristile utrujenost Maribora
Kous v 64. minuti povišal na 2:0
Šišić v 5. minuti zadel za vodstvo Domžal
Brez golov med Celjem in Olimpijo