Lucas Elias Ontivero je že poziral s šalom Olimpije. Foto: NK Olimpija/SPS
Lucas Elias Ontivero je že poziral s šalom Olimpije. Foto: NK Olimpija/SPS

168 cm visoki Ontivero je člansko kariero začel pri urugvajskem moštvu Fenix, od koder ga je pot vodila v turško prestolnico, kjer je podpisal večletno pogodbo z Galatasarayem. Pred prihodom v Ljubljano so ga še dvakrat posodili, in sicer v Gaziantepspor in v madžarski Honved.

"Olimpija pomemben korak na moji poti"
"S prihodom v Olimpijo sem storil pomemben korak na svoji nogometni poti. Moštvo sem uspel

dodobra spoznati v preteklih dneh in moram priznati, da bom igral z izjemnimi nogometaši. Odličen uvod v novo sezono bo tudi meni nekoliko olajšal obdobje prilagoditve na novo okolje. Že zdaj lahko rečem, da sem izjemno vesel in ponosen, da bom vsaj do konca leta član tako kakovostnega moštva, kot je ljubljanska Olimpija," je ob podpisu pogodbe z zmaji povedal Ontivero.

Stojić: Možnost odkupa ob koncu leta
Generalni direktor kluba Ranko Stojić je tako v Olimpijin mozaik dodal še ambicioznega Argentinca. "Z Lucasovim prihodom smo nekako sklenili okrepitve v letošnjem poletju. Sicer se vedno lahko zgodi kaj nepredvidljivega, a mislim, da smo zaokrožili igralsko podobo pred nadaljevanjem sezone. Selekcija ekipe se bo izvajala skozi celotno sezono, vendar nam odličen začetek nakazuje, da smo med poletjem izjemno dobro in smelo kadrovali. Z Ontiverom smo dobili še enega prodornega nogometaša, ki bo okrepil konkurenco v napadalnem delu moštva. Če nas bo prepričal s svojo kakovostjo, izvedbami na igrišču in predvsem s pristopom na treningih, obstaja realna možnost, da bomo ob koncu leta odkupili njegovo pogodbo od Galatasaraya," je pojasnil Stojić. Argentinec bo morda priložnost dobil že v petek, 11. septembra, ko Olimpija gostuje pri Krki.

Olimpija se je na drugi strani razšla z Markom Vukčevićem, ki odhaja na posojo v Vojvodino, Josipom Golubarjem in Enesom Đurkovićem.

Maribor si je izposodil Jankovića
Slovenski prvak Maribor si je od Olympiacosa izposodil 20-letnega Črnogorca Marka Jankovića. Če se bo izkazal, bo Maribor njegovo pogodbo tudi odkupil. Janković je pred Olympiacosom igral za OFK Beograd v prvi srbski ligi.