Nejc Vidmar je v državnem prvenstvu nepremagan že 900 minut. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Vidmar je v državnem prvenstvu nepremagan že 900 minut. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Skubic in Andraž Šporar
Andraž Šporar (desno) je priboril Olimpiji 11-metrovko, ki pa je ni izkoristila. Foto: Aleš Fevžer
Luka Koper - Maribor
Koprčani so doma v tej sezoni še brez točke. Foto: Ervin Čurlič
Amir Dervišević
Amir Derviševič je znova dobil priložnost v postavi Maribora in ob koncu prvega polčasa dosegel izjemen gol iz prostega strela. Foto: Ervin Čurlič
Alen Ščulac
Alen Ščulac je doživel prvi poraz na klopi Luke Kopra, odkar je v vlogi prvega trenerja. Foto: Ervin Čurlič
Na derbiju Domžale - Olimpija brez golov
Jelić zadel za remi v Celju
Vidmar v 41. minuti ubranil 11-metrovko Omladiču
Maribor iz Kopra s polnim izkupičkom

Domžale in Olimpija so tako še naprej neporažene, Domžalčani, ki so sicer končali niz osmih zaporednih zmag, pa se lahko pohvalijo tudi s tem, da sploh še niso prejeli zadetka. Tokrat jih je predvsem v prvem polčasu spet reševal že 900 minut nepremagani vratar Nejc Vidmar, ki je v 41. minuti ubranil tudi 11-metrovko Niku Omladiču.
V prvem polčasu zanimivejše kot v drugem
Domžale so prve zagrozile v 11. minuti, ko je Aleksandra Šeligo namučil Sasha Aneff z dobrih 25 metrov, na drugi strani pa je malce pozneje z dobrih 20 metrov dobro sprožil Omladič, že premagal Vidmarja, a je žoga nato zadela vratnico. V 21. minuti je znova do strela prišel Omladič, toda Vidmar je izvrstno posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno. V 40. minuti je Andraž Šporar po levi strani prodrl v kazenski prostor, Uroš Korun ga je spotaknil, tako da je sledil udarec z bele točke, a Omladič ni bil uspešen.

V drugem polčasu ekipi uvodoma nista bili posebej nevarni. Šele v 75. minuti so gledalci znova videli lepo priložnost. Po kotu je z glavo dobro streljal Antonio Delamea Mlinar, Vidmar pa je bil pozoren in še enkrat preprečil zadetek. V 82. minuti je obetaven napad Domžal slabo končal Veljko Simić, štiri minute pozneje pa je na drugi strani Miha Zajc s prostega strela z dobrih 20 metrov meril malo previsoko.

Mojstrovina Derviševića iz prostega strela
Kanarčki so na Bonifiki izgubili še četrtič zapored (Celje, Domžale, Olimpija) in v tej sezoni na domači zelenici še niso osvojili niti točke. V 33. minuti so sicer povedli, ko je po podaji Mateja Palčiča z desne strani od blizu zadel Urban Žibert. Izenačil je tik pred koncem prvega polčasa s sijajnim prostim strelom s približno 30 metrov Amir Dervišević. Meril je natančno v desni zgodnji kot. V uvodnih 45 minutah se je na vsaki strani po enkrat stresel še okvir vrat. Agim Ibraimi je v 17. minuti zadel vratnico, Palčič pa z glavo takoj po izenačenju Maribora prečko.
Rajčević predčasno pod prho
Odločitev o zmagovalcu je padla četrt ure pred koncem tekme. Kazalo je, da bodo do nove prednosti prišli Koprčani, saj je sodnik Mitja Žganec po igranju z roko Aleksandra Rajčevića pokazal na belo točko, branilca gostov pa zaradi drugega rumenega kartona predčasno poslal v slačilnico. Toda Jasmin Handanović je Perici Ivetiću ubranil 11-metrovko, v protinapadu pa je na drugi strani končni izid postavil Marcos Tavares.
Brazilec s slovenskim potnim listom je po podaji Damjana Boharja z desne strani zadel z glavo, v igro pa je vstopil tik pred tem, ko je zamenjal Davida Bitona. Ta je v napadu začel tekmo skupaj s prvim strelcem lige in junakom srednega remija v Ligi prvakov proti Sportingu (1:1) Luko Zahovićem.
V 90. minuti je iz prostega strela poskusil Leo Štulac, vendar se je znova izkazal Handanović, tako da je ostalo pri zmagi vijoličastih, ki so na Bonifiko prispeli brez Marka Šulerja in Željka Filipovića. Maribor je po porazih v Celju in Domžalah osvojil sploh prve letošnje točke v gosteh.
V Celju strelca Sunny in Jelić
Celje in Rudar sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. Celjani, ki v lanski sezoni proti lokalnemu tekmecu na štirih tekmah niso iztržili niti točke, so bili večino tekme boljši tekmec, a jim tega ni uspelo oplemenititi še z zmago, ki bi bila celo prva nad knapi na Areni Petrol po marcu 2011.

Gostitelji so do vodstva prišli v 32. minuti po lepi akciji. Najprej je Valon Ahmedi z desne strani poslal žogo v sredino, Benjamin Verbič jo je poslal v bližino vrat spet na desno stran, tam pa je pritekel Sunny Omoregie in jo pospravil v mrežo. V drugem polčasu je bilo malo manj akcije, prave priložnosti pa redkejše. V 81. minuti je končni izid postavil Dragan Jelić, ki se je po podaji Ivana Firerja znašel iz oči v oči z Maticem Kotnikom in ga ukanil z nizkim ter natančnim strelom z dobrih desetih metrov.

Celjani bi lahko znova povedli v 83. minuti, toda Sunny je iz bližine žogo poslal mimo vrat. Malce pozneje je po kotu do strela z glavo prišel še velenjski branilec Elvedin Džinić, toda žogo poslal malo čez gol.

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

LUKA KOPER - MARIBOR 1:2 (1:1)
1.400; Žibert 33.; Dervišević 45., Tavares 77.
RK : Rajčević 76./Maribor
Handanović (Maribor) je v 77. minuti ubranil 11-m Ivetiću.

Luka Koper: Radošević, Ivetić , Hadžić, Blažič ( 84./Mitrović), Gregorič, Halilović, Štulac , Žibert ( 67./Delić), Palčič ( 56./Lotrič), Pučko, Štromajer.

Maribor: Handanović, Viler, Arghus , Rajčević , Mejač , Mertelj , Dervišević ( 64./Vršič), Bohar, Ibraimi, Biton ( 76../Tavares), Zahović ( 82./Živko).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


CELJE - RUDAR 1:1 (1:0)
950; Sunny 32.; Jelić 81.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Verbič, Ahmedi, Sunny ( 85./Gobec), Miškić ( 74./Lovrečič), Žitko, Oršić, Vidmajer .

Rudar: Rozman , Stjepanović ( 90./Bolha), Firer, Trifković ( 61./Babić ), Kocić ( 79./Plesec), Jelić, Jahić, Klinar, Džinić, Radujko, Knezović.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


DOMŽALE - OLIMPIJA 0:0
2.000 gledalcev
Vidmar (Domžale) je v 41. minuti ubranil 11-m Omladiču.

Domžale: Vidmar, Janža, Horić , Korun, Skubic , Husmani, Maksimović ( 77./Morel ), Požeg Vancaš, Simić ( 90./Jelar), Aneff, Parker.

Olimpija: Šeliga, Bajrić, Mitrović, Delamea Mlinar , Jović , Matić , Kapun, Omladič, Zajc, Burgič ( 39./Vukčević), Šporar .

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)



Nedelja ob 16.00:

ZAVRČ - GORICA (na Ptuju)

KRKA - KALCER RADOMLJE

Lestvica:
DOMŽALE             9  8 1 0 12:0  25
OLIMPIJA            8  5 3 0 13:3  18
MARIBOR             8  6 0 2 14:9  18
CELJE               9  4 3 2 13:5  15
ZAVRČ               8  5 0 3  9:10 15
LUKA KOPER          9  4 0 5 11:12 12
RUDAR               9  3 1 5 10:13 10
GORICA              8  1 2 5  8:9   5
KRKA                8  1 0 7  7:20  3
KALCER RADOMLJE     8  0 0 8  6:22  0
Na derbiju Domžale - Olimpija brez golov
Jelić zadel za remi v Celju
Vidmar v 41. minuti ubranil 11-metrovko Omladiču
Maribor iz Kopra s polnim izkupičkom