Prvo tekmo Domžal in Maribora je v 23. minuti odločil Marcos Tavares. Foto: www.alesfevzer.com
Prvo tekmo Domžal in Maribora je v 23. minuti odločil Marcos Tavares. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Šporar
Olimpija je v tej sezoni dosegla že 50 zadetkov, a še niti enega proti Zavrču! Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so v soboto proti Haložanom načrtovali vse ti točke, a osvojili le eno (3:3). Tudi v Domžale odhajajo z željo po zmagi, saj si ne morejo privoščiti, da bi jim Olimpija preveč ušla na lestvici. V nedeljo jih je razveselila zmaga Gorice v Stožicah, tako da so v zadnjem krogu zaostanek za Ljubljančani znižali na šest točk.

Konec julija so v Domžalah gostovali tri dni po izpadu iz Evrope v Astani. Z zadetkom Marcosa Tavaresa so zmagali z 0:1, kar je bil eden izmed štirih porazov ravbarjev na domači zelenici (Rudar, Gorica, Zavrč). V gosteh so Domžalčani še neporaženi, v Mariboru so septembra iztržili remi 1:1. Še zadnjo tekmo zaradi izključitve na derbiju bo počival Petar Stojanović. V ekipo pa se po poškodbi gležnja vrača Mitja Viler, tudi težave Željka Filipovića, ki je v soboto igrišče moral zapustiti na začetku drugega polčasa, niso hude.

Želja obeh trenerjev: ne prejeti zadetka
"Zavedamo se, da nas čaka zelo, zelo zahtevna preizkušnja. V Ljudskem vrtu so bili naši tekmeci obrambno usmerjeni, s povečanim številom "defenzivcev" v ekipi. Bomo videli, kaj bodo pripravili tokrat. V zadnjih tekmah so spremenili tudi igralni sistem, ki se je dobro obnesel. Pripravljeni bomo na vse različice. Nisem zadovoljen s številom dobljenih zadetkov v naših prejšnjih tekmah, bilo jih je preveč. V sredo želimo ob zmagi tudi ohraniti mrežo nedotaknjeno," je za spletno stran Maribora povedal trener Krunoslav Jurčić.

Podobno je za spletno stran Domžal razmišljal Luka Elsner: "Ključni dejavnik je, da ne prejmemo gola. Še posebej pomembno pa je, da se ne znajdemo v zaostanku, saj je proti Mariboru zelo težko loviti rezultat. K dobri igri v obrambi moramo dodati pogumno igro, ko imamo posest. Ne smemo izgubljati žog že po dveh ali treh podajah. Potrpežljivo moramo graditi napade in poskrbeti, da ne bomo le tekli za žogo." Moštvu ne morejo pomagati Lucas Horvat, Dejan Trajkovski, Adnan Golubović in Zeni Husmani. V nedeljo čaka Domžalčane še dvoboj z Ljubljančani v Stožicah.

Zavrč brez najboljših dveh strelcev
Olimpija je na prvi tekmi v Zavrču remizirala brez zadetkov, ko je v prvem polčasu po enkrat zadela prečko in vratnico, doma pa je izgubila z 0:2. Poškodovanih ali kaznovanih ni, zato bodo varovanci Marijana Pušnika poskušali hitro odgovoriti na poraz proti Gorici. Vštevši pokalni poraz v Celju, so v tej sezoni klonili štirikrat, po enkrat avgusta, septembra, oktobra in novembra.
"Na tekmi z Gorico je po dolgem času zatajil naš napad, ki je sicer v letošnji sezoni izjemen. A tudi to se dogaja v nogometu, da ti v nekem trenutku preprosto ne gre. Verjamem, da bomo že v Zavrču znova na naši prepoznavni ravni. In ko smo pravi, nas je izjemno težko ustaviti," je za klubsko spletno stran dejal Miha Zajc. Pri Zavrču sta kaznovana Veljko Batrović in Aleks Pihler, s štirimi oziroma tremi zadetki najboljša strelca kluba.
Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

Sreda ob 13.00:
GORICA - RUDAR
Ob 16.00:
CELJE - KRKA
ZAVRČ - OLIMPIJA
KRŠKO - LUKA KOPER
Ob 18.00:
DOMŽALE - MARIBOR

Lestvica:                            
OLIMPIJA         19 13 3  3 50:15  42
MARIBOR          19 10 6  3 44:23  36
DOMŽALE          19  9 6  4 28:14  33
GORICA           19 10 1  8 31:30  31
ZAVRČ            19  7 6  6 22:22  27
LUKA KOPER       19  5 4 10 23:30  19
RUDAR            19  4 7  8 17:28  19
KRKA             19  4 7  8 15:28  19
CELJE            19  3 7  9 13:33  16
KRŠKO            19  3 7  9  9:29  16