Karim Benzema je zagotovil Realu minimalno prednost pred gostovanjem v Münchnu prihodnji torek. Foto: EPA
Karim Benzema je zagotovil Realu minimalno prednost pred gostovanjem v Münchnu prihodnji torek. Foto: EPA
Pep Guardiola in Carlo Ancelotti
Dvoboj trenerskih velikanov - Pep Guardiola in Carlo Ancelotti. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Gareth Bale
Cristiano Ronaldo je v 73. minuti mesto na zelenici prepustil Garethu Balu. Foto: EPA
Florentino Perez in Juan Carlos
Predsednik Reala Florentino Perez (levo) in španski kralj Juan Carlos (desno) v častni loži. Foto: EPA

Francoz je zadel iz bližine po akciji Cristiana Ronalda in Fabia Coentraa, ki je podal z leve strani.
Prvi zvezdnik domačih Ronaldo se je po poškodbi vrnil v ekipo Reala in začel srečanje. Gareth Bale je čakal na klopi. Valižan je bil prejšnjo sredo veliki junak na finalni tekmi španskega pokala v Valencii (2:1), v zadnjem tednu pa je zbolel.
Di Maria blizu povišanja vodstva
Münchenčani so imeli v prvem polčasu kar 75 odstotkov časa žogo v svojih nogah, gostitelji pa so se osredotočili na protinapade. Iz enega izmed njih so tudi dosegli zadetek. V kotih je bilo 1:9 za Bayern. Madridčani so bili nevarni še v 20. minuti, ko je po predložku Angela Di Marie z desne strani Ronaldo z glavo streljal naravnost v naročje Manuela Neuerja.
Pet minut pred koncem prvega polčasa je še veliko lepšo priložnost zapravil Di Maria iz bližine z desne strani, ko je osamljen ustrelil prek vrat. Znova je podal Coentrao z leve strani. Pri Bayernu se je v 14. minuti v najugodnejšem položaju za zadetek znašel Arjen Robben, ki pa je z roba kazenskega prostora meril nekaj metrov mimo vrat.
Casillas preprečil izenačenje Götzeju
V drugem polčasu so imeli gostje najlepši priložnosti za izenačenje v zadnjih 10 minutah. Obakrat sta zapretila rezervista. V 81. minuti je Thomas Müller streljal z roba kazenskega prostora, vendar premalo natančno. Bližje zadetku je bil Mario Götze tri minute pozneje, ki je iz bližine poskusil s polvolejem, vendar se je s sijajno obrambo izkazal Iker Casillas. Götze je streljal preveč po sredini. Müller je v sodnikovem podaljšku poskušal še enkrat priti do strela tik pred vrati, vendar mu je uspešno izbil žogo Xabi Alonso.
Za Real je v 47. in 68. minuti dvakrat poskušal Ronaldo, vendar je bil obakrat na pravem mestu Neuer. V 73. minuti ga je zamenjal Bale, ki je dvakrat prodrl po boku, a ni resneje ogrozil Bayernovega vratarja. Končna statistika: streli 9:16, v okvir vrat 7:11, posest žoge: 29:71 odstotkov, koti 3:15.
Pred dvema letoma srečnejši Bayern
Real in Bayern sta se zadnjič srečala v polfinalu pred dvema letoma. Prvo tekmo na Allianz Areni je dobil Bayern z 2:1. Na povratnem srečanju je z 2:1 slavil Real, Bavarci pa so bili bolj zbrani pri streljanju 11-metrovk.
Polfinale, prvi tekmi:
REAL MADRID
- BAYERN 1:0 (1:0)
79.283; Benzema 19.
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe ( 73./Varane), Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Modrić, Di Maria, Isco ( 82./Illarramendi), Ronaldo ( 73./Bale), Benzema.

Bayern:
Neuer, Rafinha ( 66./Javi Martinez), Boateng, Dante, Alaba, Schweinsteiger ( 74./Müller), Lahm, Kroos, Robben, Ribery ( 72./Götze), Mandžukić.

Sodnik:
Howard Webb (Anglija)
Povratna tekma bo 29. aprila.


Odigrano v torek:
ATLETICO MADRID - CHELSEA 0:0
Povratna tekma bo 30. aprila.