Ronaldinho išče nov klub. Foto: EPA
Ronaldinho išče nov klub. Foto: EPA

Odhod prvega zvezdnika je potrdil tudi trener Levir Culpi: "Ne morem več poklicati Ronaldinha. Njegov cikel se je pri nas na žalost končal, saj je pravi idol za vse nas. Vsi imajo radi njegov način nogometa in obenem je tudi zelo karizmatična osebnost. Toda tako pač je, odhaja in morali bomo naprej brez njega."

Pred dvema letoma se je 34-letni Ronaldinho preselil k Atleticu Mineiru in ga popeljal do prve zmage v pokalu Libertadores. Še prejšnji teden je s klubom osvojil južnoameriški superpokal. Pred tem je igral za Flamengo, Milan, PSG, Gremio in Barcelono, pri kateri je pokazal najboljše predstave ter leta 2006 z njo tudi slavil v Ligi prvakov. Leto pred tem je bil izbran za najboljšega igralca na svetu. Leta 2002 je z Brazilijo postal svetovni prvak.

Zdaj so se zanj ogreli v ameriški ligi MLS, mogoča je tudi vrnitev v Evropo, čeprav je to še najmanj verjetno, zanimiv pa je tudi za Boco Juniors, ki počasi išče menjavo za klubsko ikono Juana Romana Riquelmeja. Če bo pri argentinskem velikanu Ronaldinho zamenjal legendarno 10, bo tako kot leta 2003 pri Barci, ko je pred njim Barcelonino 10 nosil Riquelme.