Sean Raggett je v 89. minuti poskrbel za senzacijo na stadionu Turf Moor. Foto: Reuters
Sean Raggett je v 89. minuti poskrbel za senzacijo na stadionu Turf Moor. Foto: Reuters
Lincoln City
Slavje nogometašev Lincoln Cityja po koncu tekme. Foto: Reuters
Jon Gorenc Stanković in Jesus Navas
Dvoboj Jona Gorenca Stankovića in Jesusa Navasa na tekmi Huddersfield Town - Manchester City. Foto: Reuters
Diego Costa
Diego Costa je potrdil zmago Chelseaja v 89. minuti. Foto: Reuters

Odločilni zadetek za senzacionalni preboj kluba s severovzhoda Anglije med osem najboljših je v 89. minuti po strelu iz kota z glavo dosegel Sean Raggett. Zadnji tako nizko rangiran klub, ki je igral v četrtfinalu tega tekmovanja, je bil pred 103 leti Queen's Park Rangers.
Spodbujalo jih je 3.000 navijačev
Lincoln City je v prejšnjih dveh krogih izločil drugoligaša Ipswich Town in Brighton and Hove Albion. Tudi tokrat so se nogometaši Lincolna odlično borili, sapa jim je pošla šele v zadnjih 20 minutah, a so ob koncu vseeno zadeli zmagoviti gol, pri katerem je bilo sprva nekaj dvomov, ali je žoga prečkala črto.

"Z našega mesta je bilo težko videti, ali je žoga šla čez črto, samo čakali smo, da bi sodnik pokazal na sredino igrišča. Sijajen trenutek je bil, ko se je to res zgodilo," je dogajanje opisal Nicky Cowley, brat in pomočnik trenerja Lincolna Dannyja Cowleyja. Njuno moštvo, ki ga je spodbujalo 3.000 navijačev, trenutno vodi v angleški peti ligi.

Poraženi Burnley bo še nekaj časa preboleval šok, ki se mu je pripetil. V elitni ligi namreč odlično igra na domačem stadionu Turf Moor, prejšnjo nedeljo je z 1:1 remiziral proti vodilnemu Chelseaju, pred tem pa je zmagal štirikrat zapored. Skupaj je v tej sezoni na 14 domačih tekmah devetkrat slavil, dvakrat remiziral in le trikrat izgubil.

"Mislim, da so imeli le eno priložnost, moramo jim čestitati. Moja ekipa ni bila niti blizu ravni, ki jo lahko pokaže," je dejal trener Burnleyja Sean Dyche.

Gorenc Stanković in soigralci ustavili Man. City
V osmini finala se je poslovil tudi angleški prvak Leicester. Z 1:0 ga je v 90. minuti izločil tretjeligaš Millwall, ki je od 52. minute igral z igralcem manj. Manchester City se je v gosteh brez zadetkov razšel z drugoligašem Huddersfield Townom, za katerega je mladi slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković igral vso tekmo. Moštvi bosta morali zdaj odigrati še eno srečanje v Manchestru.
FA-pokal, osmina finala:
Burnley - LINCOLN CITY 0:1 (0:0)
Raggett 89.

HUDDERSFIELD - Manchester City 0:0
Gorenc Stanković (Huddersfield) je igral vso tekmo.
MIDDLESBROUGH - Oxford 3:2 (2:0)
Leadbitter 27./11-m, Gestede 34., Stuani 86.; Maguire 64., Martinez 65.
MILLWALL - Leicester 1:0 (0:0)
Cummings 90.
RK: Cooper 52./Millwall
Wolverhampton - CHELSEA 0:2 (0:0)
Pedro 65., Diego Costa 89.

Wolverhampton: Ikeme, Coady, Batth, Hause, Doherty, Edwards, Price, Saville (84./Saiss), Costa, Bödvarsson (84./Ronan), Weimann (76./Wilson).

Chelsea: Begović, Zouma, Terry, Ake, Moses, Fabregas, Chalobah, Pedro (73./Azpilicueta), Willian (80./Kante), Diego Costa, Hazard (86./Loftus-Cheek).

Sodnik: Jonathan Moss


Nedelja ob 15.00:
FULHAM - TOTTENHAM
Ob 17.15:
BLACKBURN - MANCHESTER UNITED
Ponedeljek ob 20.55:
SUTTON - ARSENAL

Tekme, ki se končajo z neodločenim izidom, bodo ponovljene.