Atletico in Real sta se zadnjič srečala pred dvema mesecema v finalu Lige prvakov, v novi sezoni pa bo prvi obračun 19. avgusta v španskem superpokalu. Foto: EPA
Atletico in Real sta se zadnjič srečala pred dvema mesecema v finalu Lige prvakov, v novi sezoni pa bo prvi obračun 19. avgusta v španskem superpokalu. Foto: EPA

Žreb španskega nogometnega prvenstva je določil, da se bosta Real Madrid in Barcelona prvič v sezoni 2014/15 srečala v 9. krogu. Najverjetneje bo to nedelja, 26. oktobra, torej ravno na dan, ko se bo novi okrepitvi Barcelone, urugvajskemu napadalcu Luisu Suarezu, iztekla štirimesečna kazen, ki jo je dobil zaradi ugriza na svetovnem prvenstvu.

El Clasico bi lahko bil na sporedu tudi dan prej, torej 25. oktobra (na ta dan Suarez še ne bi smel igrati), vendar je zaradi Lige prvakov, ki bo v tistem tednu, verjetnejši termin 26. oktober.

Sezona se bo začela 24. avgusta. Atletico Madrid, ki je v lanski sezoni senzacionalno osvojil La ligo, bo z novo okrepitvijo, vratarjem Janom Oblakom, gostoval pri Rayu Vallecanu.

Če ne štejemo španskega superpokala (19. in 22. avgust), bo prvi madridski derbi na sporedu 14. septembra, in sicer na Realovem stadionu Santiago Bernabeu, 8. februarja 2015 pa sledi obračun na stadionu Vicente Calderon.

Z Barcelono se bo Atletico na Camp Nouu pomeril 11. januarja 2015, na svojem štadionu pa bo Barcelono gostil 17. maja 2015.

Villarreal, pri katerem igra Bojan Jokić, bo sezono začel na gostovanju pri Levanteju.

Špansko prvenstvo, 1. krog, nedelja, 24. avgusta:
SEVILLA - VALENCIA
LEVANTE - VILLARREAL
BARCELONA - ELCHE
GRANADA - DEPORTIVO CORUNA
RAYO VALLECANO - ATLETICO MADRID
EIBAR - REAL SOCIEDAD
REAL MADRID - CORDOBA
CELTA VIGO - GETAFE
ALMERIA - ESPANYOL
MALAGA - ATHLETIC BILBAO