Radamel Falcao odhaja novemu izzivu naproti - zdaj bo zabijal za Manchester United. Foto: EPA
Radamel Falcao odhaja novemu izzivu naproti - zdaj bo zabijal za Manchester United. Foto: EPA
"Chicharito" odhaja v Real Madrid, kjer se bo v napadu pridružil Karimu Benzemaju, pri tem pa bo nosil številko 14. Foto: EPA

Še do pred nekaj dnevi je bil prvi favorit, da se okrepi s kolumbijskim superzvezdnikom Real Madrid, svoje možnosti je preizkušal tudi Juventus. Konec tedna je najboljši izhodiščni položaj prevzel Manchester City, katerega pa je tik pred ciljem iz zavetrja prehitel mestni tekmec. Podrobnosti dogovora še niso uradno potrjene, za zdaj gre za posojo, kateri bo lahko sledil dokončni odkup.

Manchester United se je dogovoril z Monacom kot tudi napadalcem, ki prihaja na pomoč "rdečim vragom", ki so pod novim trenerjem Luisom van Galom katastrofalno štartali v novo sezono, saj na štirih tekmah še niso slavili.

Porto - Atletico - Monaco
Radamel Falcao je strelsko najprej nase opozoril pri River Platu, nato pa ga je v Evropo pripeljal Porto. Iz Portugalske je sledil 40-milijonski prestop v Atletico Madrid, kjer je dokončno postal eden najboljših strelcev stare celine. Lani poleti je Monaco šokiral preostale nogometne velikane in za dobrih 50 milijonov v svoje vrste zvabil Falcaa. Ta je z 11 goli na 20 tekmah pripomogel k naslovu francoskega podprvaka in uvrstitvi v Ligo prvakov.

Zaradi hude poškodbe na pokalni tekmi je moral izpustiti svetovno prvenstvo, kljub temu pa se je Kolumbija prvič prebila v četrtfinale. Letos je že trikrat zaigral za Monaco v Ligue 1, v soboto pa je bil v zadnjem trenutku umaknjen iz postave proti Lillu, kar je okrepilo govorice, da zapušča kneževino.

Beli balet našel zamenjavo
Kot rečeno je bil Real Madrid dolgo časa največkrat slišan klub v povezavi s prestopom Kolumbijca, a je ta na koncu vseeno odšel na Otok. Kljub temu pa beli balet ni nehal iskati kvalitetnega napadalca, ki bi znal dobro izkoristiti vse podaje zvezdniške zvezne vrste. Poleg tega pa so morali galaktiki prav tako zapolniti vrzel ob Karimu Benzemaju, ki je nastala po odhodu Alvara Morate.

Real je na zadnji dan prestopnega roka to zamenjavo našel ravno v napadalcu, ki ga bo pri rdečih vragih nadomestil Falcao. Na Santiago Bernabeu namreč na posojo za eno leto prihaja Javier Hernandez, ki se v zadnji sezoni ni ravno proslavil z dobrimi predstavami. Čeprav je celo sezono igral nekako v sivem povprečju Manchester Uniteda, ki se sploh ni uvrstil v evropska tekmovanja, pa je nato že na svetovnem prvenstvu v Braziliji odigral izjemno pomembno vlogo v mehiški reprezentanci, ki je bila proti polfinalistki Nizozemski od podaljškov in morebitnega napredovanja v četrfinale oddaljena le kakšno minuto.

"Chicharito", ki je danes že opravil zdravniški pregled, bo tako po Joséju Ramónu Sautu, José Luisu Borbolli in velikemu Hugu Sánchezu še četrti Mehičan v dresu belega baleta.

Mitroglu se vrača v Olympiacos
Za menjavo sredine se je danes odločil tudi Kostas Mitroglu. Grk je konec januarja podpisal štiri in polletno pogodbo za Fulham, za katerega pa očitno v letošnji sezoni vseeno ne bo igral, saj odhaja na posojo k nekdanjim delodajalcem. Mitroglou bo spet zaigral v rdečo-belem dresu kluba iz Aten, v katerem se je v sezonah 2012/13 in prvem delu 2013/14 tako zelo izkazal z dvema hat-trickoma v Ligi prvakov.

Taïder le kratek čas v Angliji

Čeprav je Saphir Taïder prišel v Southampton šele 6. avgusta, je zdaj že na poti nazaj k Interju. Alžirski vezist je k angleškemu prvoligašu odšel na posojo, vendar so bili nad njim v klubu tako nezadovoljni, da so ga že vrnili modro-črnim iz Milana.

Bo pa najverjetneje na Otoku svojo pot nadaljeval Sergio Canales, ki se bo preselil v Aston Villo. Za otroka Racinga naj bi dali pri Villi zelo konkretno ponudbo, ki je prepričala vodilne pri Real Sociedadu, za katerega je Canales še v nedeljo zabijal za presenetljivo zmago s 4:2 nad belim baletom. Levi so tako s ponudbo za španskega vezista, ki je igral tudi za Real Madrid in Valencio, opustili zanimanje za Toma Cleverlyja.

Velika okrepitev za Hull City

Tigrom je uspel velik ulov, saj so v svoje vrste zvabili Abela Hernandeza. Urugvajec je odličen strelec, kar je dokazal na lanskem Pokalu konfederacij, ko je proti Tahitiju dosegel štiri gole. Nekdanji soigralec Josipa Iličića, Armina Bačinovića in zdaj tudi Siniše Anđelkovića je za Hull City podpisal triletno pogodbo, z možnostjo še enoletnega podaljšanja.