Timi Max Elšnik je Derby County popeljal v 3. krog angleškega ligaškega pokala. Foto: www.dcfc.co.uk
Timi Max Elšnik je Derby County popeljal v 3. krog angleškega ligaškega pokala. Foto: www.dcfc.co.uk

Pred 10 tisoč gledalci je bilo po rednem delu in podaljšku 1:1 (za Derby je v 57. minuti zadel Darren Bent, podaljšek pa je v izdihljajih rednega dela izsilil Mike Jones), tako da so odločale enajstmetrovke. Odločitev je padla šele v 13. seriji, ko je hladnokrvno zadel Tim Max Elšnik. 18-letni član slovenske reprezentance do 19 let, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je zadel že eno enajstmetrovko prej.

"To je večer, ki ga ne bom pozabil vse življenje. Vesel sem, da sem pred svojimi starši in dekletom, ki so bili na tribuni, pomagal ekipi do uvrstitve v naslednji krog," je za klubsko spletno stran povedal Elšnik.

Starši in Elšnikovo dekle so iz Slovenije prišli v Anglijo na desetdnevni dopust in so seveda presrečni, da fant piše tako uspešno zgodbo. Prejšnji teden je z Ramsi podpisal triletno pogodbo, že na prvi tekmi v članski ekipi pa je pustil velik pečat. V prejšnjih sezonah je blestel v mlajših selekcijah, lani pa je z ekipo do 21 let zmagal v drugi ligi.

Nekdanji igralec Aluminija ni čutil nobenega pritiska, potem ko je vratar Scott Carson ubranil enajstmetrovko Joea McKee'sa in je imel Derby County usodo v svojih rokah: "Smejal sem se, ko sem šel proti beli točki in točno vedel, kam bom streljal. Na srečo vratar žoge ni mogel doseči."

Sproščen je bil tudi pred streljanjem prve enajstmetrovke: "Določili smo prvih pet strelcev in nisem vedel, kaj bo potem. Trener je vprašal, kdo bi streljal, soigralci pa so izbrali mene. Nisem se branil, po pravici povedano pa nisem čutil nobenega pritiska. Bil sem miren in zadel. Takrat seveda nisem pričakoval, da bom moral streljati še enkrat. Obe ekipi sta bili natančni in najbrž je šlo za najdaljše streljanje enajstmetrovk, kar sem jih videl."