Rio de Janeiro bo v avgustu središče športnega sveta, kar bomo podrobno v živo pokrili in predstavljali na RTV Slovenija tako na spletu, radiu kot na televiziji. Foto: Reuters
Rio de Janeiro bo v avgustu središče športnega sveta, kar bomo podrobno v živo pokrili in predstavljali na RTV Slovenija tako na spletu, radiu kot na televiziji. Foto: Reuters
Rio 2016 portal
Vabljeni k brskanju in raziskovanju olimpijskega portala Rio 2016! Foto: MMC RTV SLO
Peter Kavčič in Andrej Stare
Atletika je kraljica športov, na TV SLO jo bosta komentirala uigrana partnerja Peter Kavčič in Andrej Stare. Druge gostitelje televizijskega in radijskega programa si lahko ogledate v spodnji galeriji. Foto: Matej Kolaković

Med 5. in 21. avgustom boste ljubitelji največjih športnih dogodkov lahko na programih www.rtvslo.si/rio2016, Vala 202 in Televizije Slovenije spremljali boje več kot deset tisoč najboljših športnikov sveta, med katerimi jih bo 61 tudi iz Slovenije. Rio de Janeiro bo gostil prve olimpijske igre v Južni Ameriki pod geslom Um mundo novo (Novi svet).

Pregled vsega dogajanja na portalu
Na MMC-ju smo pripravili poseben portal www.rtvslo.si/rio2016, ki je v celoti posvečen poletnim olimpijskim igram. Na portalu je podroben dnevni spored po vseh športih in disciplinah, zapisani bodo izidi in podeljene medalje v vseh 306 končnih odločitvah v 28 športnih panogah. Največji poudarek bo slovenski olimpijski odpravi, pri čemer si je posebno mesto izborila moška rokometna reprezentanca, zaradi česar je rokometnemu turnirju posvečen dodatni podportal.

Kot običajno - dodatni spletni kanal za prenose
Ekipa novinarjev MMC-ja bo v času Ria delala 24 ur na dan, sproti bodo pokriti vsi ključni in odmevni dogodki. Že pred začetkom olimpijskih iger bomo poskrbeli za številne zanimive vsebine, intervjuje in klepete. Prek spleta si boste dogajanje iz Ria lahko ogledali v živo, ne samo dogodke, ki bodo v prenosu na TV SLO 2, ampak tudi najzanimivejše druge tekme, ki jih bomo uvrstili na MMC-TV, kjer bodo našle mesto tako tekme košarkarskega turnirja kot tudi kakšni privlačni, a manj poznani športi v Sloveniji, kot je na primer novinec ragbi 7.

Do odprtja olimpijskih iger v Rio de Janeiru je še natančno 14 dni. Olimpijski komite Slovenije zato prav danes prireja javno predstavitev slovenske reprezentance, ki bo ob 21. uri na Titovem trgu v Kopru (prenos na TV SLO 2/MMC-ju).

TV-prenosi vse popoldne in vso noč
Na Televiziji Slovenija 2 bo množica neposrednih prenosov, poudarek bo na slovenskih nastopih in prenosu velike večine vseh drugih finalnih odločitev ter seveda slovesnosti ob odrtju in zaprtju, ki sta vedno prava paša za oči. Program na TV SLO 2 se bo začenjal s posnetki nočnih dogajanj ob 9.45. Od približno 14. ure pa vse do 5. ure zjutraj naslednji dan pa bodo bolj ali manj živi prenosi. Ob 21. uri bo na sporedu tudi oddaja, ki jo bo vodila Sanja Modrić skupaj s posebnim gostom Maticem Osovnikarjem, šprinterjem, ki je Slovenijo predstavljal na treh olimpijskih igrah.

Val 202 s studiom v Riu
Program na Valu 202, povezan z igrami, nastaja pod budnim očesom novinarske ekipe, ki ima v Riu svoj radijski studio. Poslušalci bodo lahko radijskemu olimpijskemu programu prisluhnili vsak dan od 17.45 do 5.00 zjutraj. Poleg oglašanj s tekmovanj so olimpijske igre tradicionalno prisotne tudi v rednih športnih oddajah Vala 202, kot so jutranja Športna zgodba in dopoldanski ter popoldanski Val na šport. Že julija radijska ekipa poslušalstvo ogreva z Olimpijskimi spomini. Olimpijsko obarvani bodo tudi RTV-jevi kanali na družbenih omrežjih.