Rokometaši so v obdobju sklepnega dela priprav na OI. Foto: BoBo
Rokometaši so v obdobju sklepnega dela priprav na OI. Foto: BoBo
Matej Gaber
Matej Gaber je dosegel dva zadetka. Foto: BoBo
Škof in Blagotinšek po zmagi nad Hrvaško
Rokometaši premagali Hrvate

V torek ob 20.30 se bosta reprezentanci pomerili še v Opatiji.
Pred tekmo je 3.000 gledalcev v dvorani Bonifika pozdravilo mimohod slovenske olimpijske reprezentance, ki je dodatno začinila 39. medsebojni obračun Slovenije in Hrvaške. Slovenci so imeli večino tekme pobudo, Hrvati so vodili zgolj pri 7:8, dvoboj pa je dokončno odločil Miha Zarabec z zadnjim zadetkom dobro minuto pred koncem. Slovenija je tako 14. ugnala Hrvaško.

Varovanci Veselina Vujovića so s tremi zadetki prednosti prvič vodili v 27. minuti po zadetku Marka Bezjaka (11:8), ob polčasu je bilo 13:9.

Hrvati so v uvodu drugega dela hitro izničili slovensko prednost, saj je Marko Kopljar zadel trikrat zapored. Toda zatem so se Slovenci znova zbrali in pokazali kar nekaj všečnih potez - cepelin, individualne rešitve in izdelane akcije -, s katerimi so spet prevzeli pobudo. Obenem pa je na lep način v 36. minuti hrvaško igro brez vratarja, ki so jo gosti igrali kar pogosto, kaznoval Bezjak, ko je zadel v prazno mrežo izpred svojih vrat.

Slovenija je nato ves čas vodila za dva, tri, tudi štiri zadetke, v 54. minuti pa se je Hrvaška znova približala na zgolj gol zaostanka, ko je neuspešno slovensko igro brez čuvaja mreže kaznoval Igor Karačić. V zanimivi končnici se je tehtnica prevesila na stran gostiteljev.

Izjavi po tekmi

Vid Kavtičnik: "Napake delamo vsi, danes tudi Hrvati, to se bo dogajalo tudi na olimpijskih igrah. Pomembno je, da na koncu dobimo zadetek manj od tekmecev, kar nam je danes uspelo. Obramba proti Hrvaški s prejetimi 25 goli je bila dobra, seveda pa moramo v bodoče prejeti še kakšen gol manj, a treba je vedeti, da smo zaradi napornih priprav vsi utrujeni. S tako igro se lahko nadejamo dobrih izidov, a to igro moramo ponoviti na vsaki tekmi v Riu."

Gorazd Škof: "V prvem delu smo igrali odlično obrambo, naredili pa nekaj nepotrebnih tehničnih napak, saj nimamo izrazitih strelcev, smo pa izrazito hitri. Morda smo zaradi te hitrosti naredili nekaj preveč napak. Ob tem je treba vedeti, da smo prišli na koprsko vročino iz Rogle, a ne smemo iskati izgovorov. Vemo, kaj nas čaka v Braziliji. Vesel sem, da smo vzeli nov velik skalp po Norveški in Španiji. Najbolj pomembno je, da se ni nihče poškodoval in gremo naprej."

Koper:
SLOVENIJA
- HRVAŠKA 27:25 (13:9)

Slovenija:
Bezjak in Blagotinšek po 4, Zarabec (1), Bombač in Marguč po 3, Kavtičnik, Dolenec in Gaber po 2, Henigman, Janc, Cingesar in Poteko po 1.

Hrvaška: Kopljar 6, Slišković 5, Mihić, Karačić in Štrlek po 3, Čupić 2 (1), Duvnjak, Cindrić in Brozović po 1.
7-metrovke: 1/2; 1/2

Izključitve: 4 min; 4 min

Opatija, torek ob 20.30:
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Rio de Janeiro, 4. avgusta, ob 0.30:
SLOVENIJA - DANSKA

Škof in Blagotinšek po zmagi nad Hrvaško
Rokometaši premagali Hrvate