Sašo Bertoncelj bo v finalu nastopil v nedeljo ob 11.00. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj bo v finalu nastopil v nedeljo ob 11.00. Foto: www.alesfevzer.com

Rok Klavora na parterju je za las ostal brez finala osmerice, njegova ocena 14,741 je zadoščala za deseto mesto. Bertoncelj in Klavora sta sicer po svoji kvalifikacijski skupini še trepetala, saj so v zadnji na vrsto prišle najboljše reprezentance zadnjega EP-ja. Te so še nekoliko premešale vrstni red, precej bolj na parterju kot pa na konju.

Klavora je tako kot lani na EP-ju v Montpellieru tudi v Bernu doživljal stresne trenutke. Znova je trepetal za uvrstitev v finale, še tri tekmovalce do konca kvalifikacij je imel finalno vstopnico v žepu na osmem mestu, saj so bili pred njim trije Rusi, najslabši od teh bi v tem primeru odpadel. Nato mu jo je odvzel romunski veteran Marian Dragulescu, že svetovni in evropski prvak na parterju, nazadnje leta 2009 v Londonu. Klavora je tako EP končal kot deseti. Drugi Slovenec Luka Terbovšek (13,200) je na svojem prvem velikem tekmovanju osvojil 76. Zmagovalec kvalifikacij je Ukrajinec Oleg Vernjajev (15,366).

Bertoncelj si je oddahnil že veliko prej kot Klavora. Njegova ocena 15,300 je zadoščala za peto mesto. Najboljši je bil Britanec Louis Smith (15,833).

Alen Dimic je na drogu dobil 14,266, na bradlji 14,200, na prvem orodju je bil 14., na drugem pa 32. V petek je v Bernu na sporedu finale mnogoboja, v soboto finale ekip, v nedeljo pa posamični finali po orodjih.