Urša Kragelj je za las zgrešila stopničke. Foto: www.alesfevzer.com
Urša Kragelj je za las zgrešila stopničke. Foto: www.alesfevzer.com
Taljat in Božič brez finala
Urša Kragelj zasedla četrto mesto

Kragljeva je bila v polfinalu deveta in je za najhitrejšo, Francozinjo Estelle Mangin, zaostala 2,10 sekunde. V finalu je bila Kraljeva še boljša, z dvema kazenskima sekundama pribitka pa se je uvrstila takoj za najboljšo trojico. Zmagovalne stopničke so ji ušle za tri desetinke. Dukatova ni imela kazenske točke, prav tako kot tudi Španka Maialen Chourraut (+2,10). Tretja je bila tudi Španka Marta Martinez (+2,67), ki je imela dve sekundi pribitka.

"Danes sem poskušala iti na vso moč in sem napadala. Poskusila sem tudi, da ne bi udarila vratc. Na koncu so sodniki odločili, da sem ena vseeno zadela. Sama nisem videla ali čutila dotika, ko sem prišla v cilj, sem bila zato presenečena. Upala sem, da gre za sodniško napako, toda potem sem videla, da je prišlo do dotika, da sem rahlo udarila kol pri izhodu. Ni kaj, tako je bilo. Izid je dober, škoda, bila sem v igri za tretje mesto ali tudi še za kaj več. Malo je zmanjkalo sreče, čeprav vem, da bi lahko nastopila še nekaj bolje," je povedala Kragljeva.

Božič in Taljat brez finala
Na ekipni tekmi kajakašic je zmagala Slovaška pred Češko (+3,67) in Avstralijo (+4,80), Slovenke Urša Kragelj, Ajda Novak in Eva Terčelj pa so bile brez kazenskega pribitka šeste (+7,02). Luka Božič in Sašo Taljat sta bila med kanuisti dvojci v polfinalu 11. in sta za stotinko zgrešila nastop v finalu. Med kanuisti sta slavila slovaška dvojčka Peter in Pavol Hochschorner. Trikratna olimpijska zmagovalca sta se v finale prebila šele po pritožbi, ko so jima sodniki črtali dve kazenski sekundi pribitka. To je tudi preprečilo, da bi se lahko Božič in Taljat pomerila v finalu. Med kanuisti ekipno, kjer ni bilo slovenskega zastopstva, je zmaga odšla na Češko.

Kajakaše in kanuiste čaka zdaj mesec dni premora v svetovnem pokalu, saj se ta nadaljuje v prvi polovici avgusta, ko bo na programu preizkušnja v Španiji, finale pa bo na sporedu teden dni pozneje v francoskem Pauju.

Taljat in Božič brez finala
Urša Kragelj zasedla četrto mesto