Jan Grebenc je dosegel pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Grebenc je dosegel pet golov. Foto: www.alesfevzer.com

Za izbrance Roberta Beguša je bil odločilen slab uvod - napake Ribničanov so izkušeni Nemci s pridom izkoristili, v deseti minuti so si priigrali že šest golov prednosti (2:8).

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega. Berlinski lisjaki so namreč Ribničanom že v deveti minuti nadaljevanja ušli na sedem golov (17:24), dve minuti pozneje na osem (19:27), najvišji zaostanek v nemški prestolnici pa so si Begušovi varovanci pridelali v 57. minuti, ko so zaostali za deset golov (26:36).

V ribniški zasedbi je bil najučinkovitejši Jan Grebenc s sedmimi goli, njegov klubski in reprezentančni soigralec Nik Henigman pa je prispeval pet zadetkov.

Rokometni klub iz Ribnice, ki prvič nastopa na mednarodnem prizorišču, ostaja na dnu lestvice. Na dosedanjih petih tekmah so po dvakrat izgubili z berlinskim Füchsejem in francoskim Saint-Raphaelom, enkrat pa z zadnjim tekmecem v tem tekmovanju - danskim Gudmejem.

Pokal EHF, skupina A, 5. krog:

FÜCHSE BERLIN - RIKO RIBNICA
38:30 (18:14)

Füchse Berlin: Zachrison 9, Elisson 6, Wiede 5, Kozina 4, Nenadić, Fäth, Lindberg in Struck po 3, Plaza Jimenez in Simak po 1, Reissky, Heinevetter, Stochl, Gojun, Tönnesen

Riko Ribnica: Grebenc 7, Henigman 5, Skušek in Kulenović po 4, Kovačič in Setnikar po 3, Fink 2, Kljun in Nosan po 1, Klarič, Perovšek, Košmrlj, Knavs, Pucelj, Pahulje.

Sedemmetrovke: 4/6; 4/5

Izključitve: 14 min; 12 min


GUDME (DAN) - SAINT RAPHAEL (FRA)
28:32 (15:17)

Vrstni red: Füchse Berlin 10, Saint Raphael 6, Gudme 4, Riko Ribnica brez točk.