Vid Kavtičnik je na prvih šestih tekmah dosegel šest golov iz devetih poskusov. Foto: www.alesfevzer.com
Vid Kavtičnik je na prvih šestih tekmah dosegel šest golov iz devetih poskusov. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci in Francozi so se srečali že na treningu

30-letni Kavtičnik v Montpellierju igra že šesto sezono, zato dobro pozna Francoze. "Nasprotniki v četrtfinalu so vsi težki. Francija v zadnjih letih dominira, a ne tako kot v preteklosti, ko so gladko zmagovali. Tu so se 'matrali' proti Islandcem, še najlažjo tekmo so odigrali v osmini finala. Stvari se nam morajo ujemati, odigrati moramo še za odtenek boljše kot proti Makedoniji, in če bo sreča na naši strani, imamo kar lepe možnosti," pravi rokometaš, ki lahko igra na krilu ali na zunanjem položaju.

Slovenci so odločeni, da poskusijo presenetiti favorita. "Če smo že tukaj, zakaj ne bi nadaljevali. Res je, da bo težko, a mi verjamemo v svoje sposobnosti in verjamemo, da lahko premagamo Francoze," pravi Velenjčan.

Z Nikolo na liniji vsak dan
Kavtičnik ima v francoski reprezentanci veliko znancev in prijateljev. Še najbolj se razume z Nikolo Karabatićem, s katerim sta skupaj igrala že v Kielu in osvojila Ligo prvakov. "Z Nikolo se slišiva vsak dan. Pogovarjamo se o igri sami, počutju in o tem, če je kdo utrujen. Za zdaj se ne hecamo, to bo verjetno prišlo na vrsto po tekmi. In upam, da bom jaz tisti, ki bo hecal Francoze," je šaljivo dodal "Vidko", kot ga kličejo njegovi francoski prijatelji.

Špiler vprašljiv, Bombač in Blagotinšek domov
Na tekmi najbrž ne bo poškodovanega Davida Šilerja, prav tako pa tudi ne obolelega Deana Bombača in Blaža Blagotinška. Bombač in Blagotinšek bosta že danes odpotovala domov, saj na prvenstvu ne bosta več igrala. Njuno mesto v ekipi sta namreč zasedla Uroš Bundalo in Klemen Cehte.

Srečanje se bo začelo ob 19.00. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

SVETOVNO PRVENSTVO - KATAR 2015

ČETRTFINALE, tabela

Danes ob 16.30:
HRVAŠKA - POLJSKA

KATAR - NEMČIJA

Ob 19.00:

SLOVENIJA - FRANCIJA

ŠPANIJA - DANSKA

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Slovenci in Francozi so se srečali že na treningu