Dirigent velenjske igre bo znova Staš Skube. Foto: Reuters
Dirigent velenjske igre bo znova Staš Skube. Foto: Reuters
Rokometaši Gorenja si ponovno želijo na vrh
Ivan Vajdl pred novo sezono

Velenjčani bodo nastope v Pokalu EHF začeli v drugi polovici novembra. V primerjavi z lansko sezono sta velenjski klub zapustila Darko Cingesar in Emir Taletović, ki sta odšla v Maribor.

Novinci v rumeno-črnem dresu pa so Poljak Michal Szyba, Črnogorec Miloš Božović, zunanji igralec Aleksander Špende, krožni napadalec Blaž Kleč in vratar Klemen Ferlin.


Slovenska rokometna reprezentanca do 20 let je v prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva v Linzu s 30:22 premagala Avstrijo. Najboljši strelec je bil Blaž Janc z osmimi goli. Slovenci bodo v sredo igrali z Nemci.


6. septembra proti Slovenj Gradcu

"Ose" se bodo tudi letos borile za lovoriko na obeh domačih frontah, to je v pokalu in prvenstvu, kjer bodo v prvem krogu 6. septembra gostovali v Slovenj Gradcu. V Pokalu EHF pa je slovenski podprvak eden izmed nosilcev tretjega kroga, tako kot španska Huesca in Granollers, nemški Fuchse Berlin in ruski Sankt Peterburg.

Igralska zasedba Gorenja v sezoni 2014/15:
Vratarji: Benjamin Burić, Klemen Ferlin in Rok Zaponšek;

Krilni igralci: Niko Medved, Janez Gams, Mario Šoštarič in Rok Golčar;

Zunanji igralci: Miloš Božović, Nejc Cehte, Michal Szyba, Staš Skube, Aleksander Špende, Jernej Papež, Luka Dobelšek, Mitja Nosan in Marko Dujmovič;

Krožni napadalci: Senjamin Burić, Blaž Kleč, Matic Vrečar in Kristian Bećiri.

Rokometaši Gorenja si ponovno želijo na vrh
Ivan Vajdl pred novo sezono