Goran Dragić bo v prihodnjih sezonah nasprotne koše polnil v dresu Miamija. Foto: Reuters
Goran Dragić bo v prihodnjih sezonah nasprotne koše polnil v dresu Miamija. Foto: Reuters
Čile prvič osvojil Copo
Kauzer na stopničkah, Savšek brez finala
Slovenski jadralki zlati na Danskem

Na portalu Športni SOS smo tudi tokrat izbrali nekaj športnih dogodkov tedna. Katere bi izpostavili vi? Katere dodali? Vabljeni h komentarjem pod tem izborom.

Teden 27 (od 29. junija do 5. julija)

10. Video: Težko ujeta žoga
Avstralski nogomet v Evropi ni najbolj popularen in gledan. Lindsay Thomas je pred dnevi na tekmi North Melbourne - Gold Coast na res neverjeten način ujel žogo, saj je pri ulovu splezal na nasprotnega igralca Adama Saada in ujel žogo.

9. Prvi turnir sezone Higginsu
Ostajamo v Avstraliji, kjer se je začel prvi turnir sezone v snookerju, ki šteje za jakostno lestvico. 40-letni John Higgins je premagal Martina Goulda z 9:8 in se veselil 27. turnirja za jakostno lestvico.

8. Bo Nash igral nogomet?
Odlični kanadski košarkar Steve Nash je pred kratkim končal 19 let dolgo kariero v Ligi NBA, a lahko bi se vrnil na športna igrišča. Kanadčan je znan kot izjemen navdušenec nad nogometom, tako bi v kratkem lahko zaigral v B-ekipi Cosmosa.

7. Bečirović v vlogi pomočnika
Košarkar Sani Bečirović je končal igralsko kariero, ostaja pa v košarki, saj bo v Panathinaikosu postal pomočnik trenerja Aleksandra Đorđevića.

6. Nov naslov za ZDA
Nogometašice ZDA so še tretjič postale svetovne prvakinje. V ponovitvi finala izpred štirih let so preprečljivo premagale Japonsko s 5:2.

5. Nov poraz Argentine
Nogometaši Čila so prvič v svoji zgodovini osvojili Copa Americo, potem ko so po streljanju 11-metrovk premagali Argentino. Gavči so na največjih tekmovanjih izgubili vse velike finale. Poraženi so bili na zadnjih treh južnoameriških prvenstvih (2015, 2007, 2004), dveh svetovnih prvenstvih (2014, 1990) in pokalih konfederacije (2005, 1995).

4. Dva evropska domača poraza
Slovenski nogometni klubi niso spodbudno začeli evropskih tekmovanj, saj so tako Domžale kot Celje pred svojimi gledalci izgubili z 1:0. Največ možnosti za napredovanje ima tako Koper, ki je na Islandiji zmagal z istim izidom.

3. Kauzer po poškodbi spet na odru
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je v Mikulašu v Litvi na tekmi svetovnega pokala osvojil tretje mesto, kar je njegova prva uvrstitev na zmagovalni oder po dolgotrajni poškodbi.

2. Naslov evropskega prvaka
Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v Arhusu na Danskem postali evropski prvakinji v razredu 470. Lani sta v Atenah v istem razredu osvojili bron.

1. Goran Dragić z novo pogodbo
Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je podpisal petletno pogodbo z Miamijem, ki mu bo prinesla 90 milijonov dolarjev. Gre za najbogatejšo pogodbo v zgodovini slovenskega športa.

Čile prvič osvojil Copo
Kauzer na stopničkah, Savšek brez finala
Slovenski jadralki zlati na Danskem