Marcus Willis je poskrbel za veliko presenečenje v kvalifikacijah v Roehamptonu. Foto: Twitter/@Willbomb90
Marcus Willis je poskrbel za veliko presenečenje v kvalifikacijah v Roehamptonu. Foto: Twitter/@Willbomb90
Ricardas Berankis
Ricardas Berankis je lani v Wimbledonu izgubil proti Marinu Čiliću v 2. krogu. Foto: EPA

25-letnik je 23. najboljši igralec Velike Britanije na lestvici ATP. Willis še nikdar v karieri ni igral na najvišji teniški ravni, s prebojem v glavni del Wimbledona pa je že zaslužil 30.000 funtov.

Dobiti je moral šest dvobojev
Vzdušje na igrišču številka 9 v Roehamptonu, kjer potekajo kvalifikacije za najprestižnejši turnir na svetu, je bilo izjemno. Willis je najprej moral dobiti tri predkvalifikacijske obračune, da se je sploh uvrstil v žreb za kvalifikacije Wimbledona. Najprej je premagal četrtega nosilca kvalifikacij Juičija Sugito iz Japonske z 1:6, 6:4 in 6:1. V drugem krogu je izločil Rusa Andreja Rubleva s 7:6 in 6:4.

Dekle ga je prepričalo, naj nadaljuje kariero
"Res sem že večkrat razmišljal, da bi končal kariero. Imel sem ponudbo iz ZDA za teniškega trenerja. Zahvaliti se moram dekletu Jennifer, ki me je prepričalo, naj nadaljujem. Rekla mi je, da sem idiot, če bom zapravil vse delo, ki sem ga vložil v tenis. Niti slučajno nisem pomislil, da bi se lahko prebil v glavni del žreba za Wimbledon. Vsak dvoboj sem užival, nisem bil pod pritiskom in tudi v prvem krogu bo tako, saj res nimam kaj za izgubiti," je bil navdušen Willis, ki se bo v ponedeljek srečal z Ricardasom Beranskiom iz Litve.

Odplačal bo lahko dva kredita
"Toliko denarja nikoli nisem zaslužil. Zdaj bom lahko odplačal dva kredita, ki sem ju najel za financiranje teniške kariere. Imel sem preveč kilogramov, slabo sem se gibal, nato pa sem odšel v telovadnico in zdaj sem v odlični kondiciji," je še dodal Willis.