Aljaž Bedene na lestvici ATP zaseda 81. mesto. Foto: Sportida/Vid Ponikvar
Aljaž Bedene na lestvici ATP zaseda 81. mesto. Foto: Sportida/Vid Ponikvar
Polona Hercog je v Bukarešti zanesljivo opravila tudi z drugo oviro. Foto: EPA

Ljubljančanu, 81. igralcu sveta, je proti devet mest višje uvrščenemu igralcu na lestvici ATP dolgo časa dobro kazalo. V prvem nizu je držal svoj servis do izida 6:5, nato pa z brejkom niz dobil. Z dobrimi začetnimi udarci je odlično začel tudi drugi niz, tekmecu dvakrat vzel servis in povedel s 4:1, nato pa izgubil pet zaporednih iger in dvoboj se je odločal v tretjem nizu.

V njem je Argentinec dobil prvo igro, po šestih izgubljenih igrah je Bedene izenačil, potem pa je Južnoameričan prišel do vodstva s 4:2, Slovenec je še enkrat poravnal izid, a zadnji igri sta pripadli Pelli, ki se je tako uvrstil v četrtfinale.

Dvojni slovensko-romunski dvoboj
V osmini finala turnirja v Bukarešti je Polona Hercog s 7:5 in 6:2 zanesljivo ugnala Romunko Irino Mario Bara, njena rojakinja Mihaela Buzarnescu pa je premagala Tamaro Zidanšek.

Medtem ko je Hercogova prevladovala v drugem nizu, bi lahko hitreje prišla do uspeha tudi v prvem. Tam je v uvodu povedla z 2:0, dopustila izenačenje, v končnici pa je tekmici odvzela servis za vodstvo s 5:4, a neuspešno servirala za zmago. V drugem poskusu pa je bila nato uspešna za 7:5. Dvoboj je trajal uro in 37 minut. V četrtfinalu bo Hercogova igrala z boljšo iz dvoboja med Tunizijko Ons Jabeur in Rusinjo Vero Zvonarjovo.

Tamara Zidanšek se je pogumno postavila po robu drugi nosilki turnirja, Mihaeli Buzarnescu, a morala priznati poraz s 3:6 in 5:7. V skoraj dve uri trajajočem dvoboju je Zidanškova v uvodnem nizu izgubila servis za zaostanek 1:2, a odgovorila z odvzemom servisa nasprotnici. Po izidu 3:3 pa je Romunka dobila vse tri preostale igre, dvakrat odvzela servis Slovenki in povedla. V drugem nizu se je napovedovalo presenečenje Zidanškove, ki je povedla z 2:0 in celo s 4:1. Ko je tekmica izenačila na 4:4, je Zidanškova Buzarnescujevi vnovič odvzela servis in sama imela začetni udarec v igri za izenačenje v nizih, a je domačinka potrdila vlogo druge nosilke in obrnila niz sebi v prid.

Že v torek pa se je poslovila Dalila Jakupović, ki je tesno izgubila dvoboj s prvo nosilko, Latvijko Anastasijo Sevastovo.

Umag, osmina finala
(561.345 evrov, pesek)

LAJOVIĆ (SRB) - RAMOS (ŠPA/5)
6:3, 1:6, 6:0
PELLA (ARG) - BEDENE (SLO)
5:7, 6:4, 6:4
RUBLJOV (RUS/4) - AUGER ALIASSIME (KAN)

HAASE (NIZ/6) - KLIŽAN (SLK)

ĐERE (SRB) - MARTERER (NEM/9)
7:6, 6:3
CECCHINATO (ITA/3) - VESELY (ČEŠ)
2:6, 7:5, 7:5
FUCSOVICS (MAD) - TRUNGELLITI (ARG)

DŽUMHUR (BiH/2) - DONSKOJ (RUS)



Bukarešta, osmina finala

(250.000 am. dolarjev, pesek)

SEVASTOVA (LAT/1) - RUS (NIZ)
6:1, 7:5
CIRSTEA (ROM/5) - ZANEVSKA (BEL)

JABEUR (TUN) - ZVONAREVA (RUS)

HERCOG (SLO/8) - BARA (ROM)
7:5, 6:2
SIEGEMUND (NEM) - SCHMIEDLOVA (SLK)

MARTIĆ (HRV/4) - LIU (ZDA)

VANG (KIT) - PARMENTIER (FRA/7)
7:6, 3:0, b.b.
BUZARNESCU (ROM/2) - ZIDANŠEK (SLO)
6:3, 7:5