Damir Džumhur je osvojil Moskvo. Foto: Reuters
Damir Džumhur je osvojil Moskvo. Foto: Reuters
Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro je v Stockholmu prišel do jubilejne 20. turnirske zmage. Foto: Reuters

25-letni Džumhur je po septembrskem zmagoslavju v Sankt Peterburgu, ko je osvojil svoj prvi ATP-turnir v karieri, osvojil še kakovosten turnir v Moskvi in bo od ponedeljka naprej med 30 najboljšimi tenisači sveta.

Džumhur je z Litovcem v finalu odpravil v uri in 39 minutah.

Tenisača sta dobro začela dvoboj, v četrti igri pa je zlahka prišel do brejka, povedel je s 3:1. V osmi igri je osvojil drugi brejk, prvi niz je dobil zanesljivo s 6:2. V drugem nizu se je Berankis razigral, povedel je z 2:0, Džumhur je na nasprotni strani nizal napake, povrhu pa je še slabo serviral. Berankis je Džumhurju do konca niza dvakrat odvzel servis, popolnoma je nadigral Džumhurja in tenisača sta bila izenačena v dobljenih servisih.

V tretjem nizu je Berankis nadaljeval dobro igro, vodil je s 4:3, imel je možnost preiti v vodstvo s 5:3, a se je Džumhur vrnil v velikem slogu. Izenačil je na 4:4, v naslednji igri pa je Berankisu še odvzel servis, prišel je do prednosti s 5:4. Berankis je v naslednji igri vodil že s 40:0, a je Džumhurju uspelo narediti preobrat in naslov je bil njegov.

20. turnirska zmaga za del Potra
29-letni argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro je zmagovalec turnirja ATP v Stockholmu. Četrti nosilec turnirja je v finalu po uri in 23 minutah premagal prvopostavljenega Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:4 in 6:2. Južnoameričan, ki je leta 2009 osvojil Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, je v švedski prestolnici dosegel jubilejno 20. turnirsko zmago.

Tsonga do zmage v Antwerpnu
Francoski teniški igralec Jo-Wilfried Tsonga je zmagovalec turnirja ATP v Antwerpnu. V finalu je bil 17. igralec sveta, sicer drugi nosilec, boljši od četrtopostavljenega Argentinca Diega Schwartzmana s 6:3 in 7:5. Tsonga je igral v letošnjem četrtem finalu in četrtič osvojil turnir, sicer pa 16. v karieri.

MEDNARODNI TURNIR ATP-SERIJE 250

MOSKVA
(955.240 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
DŽUMHUR (BiH/6) - BERANKIS (LIT)
6:2, 1:6, 6:4


STOCKHOLM
(660.375 evrov, trda podlaga)

Finale:
DEL POTRO (ARG/4) - DIMITROV (BLG/1)
6:4, 6:2


ANTWERPEN
(660.375 evrov, trda podlaga)

Finale:
TSONGA (FRA/2) - SCHWARTZMAN (ARG/4)
6:3, 7:5