Marin Čilić je zanesljivo osvojil drugo točko za Hrvaško. Foto: Reuters
Marin Čilić je zanesljivo osvojil drugo točko za Hrvaško. Foto: Reuters
Portugalski sodnik Carlos Ramos je delil pravico v Zadru. Prejšnjo soboto ga je v finalu OP ZDA Serena Williams obtožila, da je kradljivec. Popolnoma upravičeno ji je podelil tri opomine in ji odvzel celotno igro. Foto: Reuters

Peščena podlaga v športnem centru Višnjik Američanom seveda ne ustreza. Brez Johna Isnerja, ki je deseti igralec sveta, so v izgubljenem položaju. Ćorić je najprej premagal Steva Johnsona s 6:4, 7:6 in 6:3. V podaljšani igri drugega niza je Američan povedel s 4:3, nato pa ni osvojil niti točke več. 21-letni Hrvat je dobil zalet in z brejkom v četrti igri tretjega niza prišel do prednosti, ki je ni več izpustil. Obračun je trajal dve uri in 25 minut.

Čilić je odpravil Francesa Tiafoeja s 6:1, 6:3 in 7:6. V uvodnih dveh nizih je finalist letošnjega uvodnega grand slama v Melbournu prevladoval, z močnimi servisi je popolnoma zasenčila Američana. V podaljšani igri je Tiafoe povedel s 3:0, a je Čilić prišel do preobrata (7:5).
Američani, 32-kratni zmagovalci tega tekmovanja, v štirih dozdajšnjih dvobojih še niso premagali Hrvaške. Hrvati se lahko tretjič v zgodovini uvrstijo v finale že v soboto, ko bo na sporedu igra parov. Domače barve bosta zastopala Ivan Dodig in Mate Pavić, ki veljata za eno najboljših dvojic na svetu. Hrvaška je v finalu igrala 2005, ko je tudi osvojila Davisov pokal, ter pred dvema letoma.
Pouille po maratonu priigral drugo točko
Brez najboljšega igralca Rafaela Nadala je v Lille pripotoval tudi kapetan Španije Sergio Bruguera, očitno pa je po prvem dnevu ostal še brez svojega drugega loparja. Pablo Carreno Busta, ki je izgubil uvodni dvoboj proti Benoitu Paireju s 5:7, 1:6 in 0:6, se je poškodoval in je zelo malo verjetno, da bo lahko še nastopil ta konec tedna.

Francija je dobila tudi izenačen drugi dvoboj. Lucas Pouille je premagal Roberta Bautista-Aguta s 3:6, 7:6, 6:4, 2:6 in 6:4.

SVETOVNA SKUPINA, polfinale

Lille (trda podlaga, dvorana):
FRANCIJA - ŠPANIJA 2:0

Paire
- Carreno Busta 7:5, 6:1, 6:0
Pouille - Bautista Agut 3:6, 7:6, 6:4, 2:6, 6:4
Benneteau/Mahut - Granollers/F. Lopez sobota
Pouille - Carreno Busta nedelja
Paire - Bautista Agut nedelja



Zadar (pesek):
HRVAŠKA - ZDA 2:0

Ćorić
- Johnson 6:4, 7:6, 6:3
Čilić - Tiafoe 6:1, 6:3, 7:6
Dodig/Pavić - M. Bryan/Harrison sobota
Čilić - Johnson nedelja
Ćorić - Tiafoe nedelja