Andy Murray je v nedeljo zmagal v Valencii. Tudi v Parizu je v odlični formi. Foto: EPA
Andy Murray je v nedeljo zmagal v Valencii. Tudi v Parizu je v odlični formi. Foto: EPA
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov je bil popolnoma nemočen. Foto: EPA
Novak Đoković
Novaka Đokovića čaka težko delo v petkovem četrtfinalu. Foto: EPA

Bolgar je Škota gladko odpravil v četrtfinalu Wimbledona. Murray, ki je letos na Church Roadu branil naslov, je bil nemočen na osrednjem igrišču, Dimitrov ga je ugnal v treh nizih. V dvorani Bercy je bila slika obrnjena. Že v tretji igri je Bolgar zapravil vodstvo s 40/15 in izgubil servis. Murray je odlično serviral, v uvodnem nizu ni dopustil niti ene priložnosti za brejk, v deveti igri pa je še drugič odvzel začetni servis Dimitrovu.

Tudi drugi niz je Škot začel sijajno, v drugi igri je zanesljivo prišel do odvzema servisa in hitro povedel s 3:0. V prvih treh igrah na svoj servis v drugem nizu ni oddal niti točke. Dvoboj je zaključil po uri in desetih minutah.
Z uvrstitvijo v četrtfinale si je Murray priigral tudi nastop na zaključnem teniškem turnirju sezone ATP v Londonu, ki bo na sporedu med med 9. in 16. novembrom. V zadnjih petih tednih je zmagal na treh turnirjih in bo sedmič zapored igral v finalu ATP.

Đoković ugnal Monfilsa
Murray se bo v pekovem četrtfinalu srečal z Novakom Đokovićem, ki je bil s 6:3 in 7:6 boljši od Gaela Monfilsa. Francoz je serviral 12 asov, a naredil preveč neisziljenih anapk. Dvoboj je trajal uro in 32 minut.
Srb je začel sijajno, v drugi igri je brez oddane točke odvzel servis Monfilsu. Prednost je zanesljivo zadržal do konca. V drugem nizu je "Nole" v tretji igri znova prišel do brejka, a je Monfils takoj izenačil na 2:2. V podaljšani igri je Francoz naredil preveč napak z osnovne črte, prvi igralec sveta je bil boljši s 7:2.
Tudi Federer med najboljših osem
Dvoboj za prvo mesto na lestvici ATP se tako nadaljuje, saj je tudi Roger Federer v četrtfinalu. 33-letni Švicar je s 6:4 in 6:4 Lucasa Puilleja.

PARIZ, osmina pokala, tabela
(2.884.675 evrov, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MONFILS (FRA)
6:3, 7:6 (2)
MURRAY (VB/8) - DIMITROV (BLG/9)
6:3, 6:3
FERRER (ŠPA/4) - VERDASCO (ŠPA)
6:1, 6:2
NIŠIKORI (JAP/6) - TSONGA (FRA/10)
6:1, 4:6, 6:4
BERDYCH (ČEŠ/5) - LOPEZ (ŠPA/12)
7:5, 6:3
ANDERSON (JAR/14) - WAWRINKA (ŠVI/3)
6:7, 7:5, 7:6
RAONIĆ (KAN/7) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/11)
7:5, 7:6
FEDERER (ŠVI/2) - POUILLE (FRA)
6:4, 6:4