Foto:
Foto:
Ameriški vojaki v Iraku še zdaleč niso varni.

Podjetje je sporočilo, da ima trdna zagotovila o izpustitvi talcev, še posebej po tem, ko so se ugrabitelji prepričali, da podjetje izvaja prevoze za iraške prebivalce.

Podjetje je še dodalo, da bo storilo vse, da se talci iz Iraka vrnejo nepoškodovani. Tri Kenijce, tri Indijce in enega egiptovskega delavca zadržuje skupina, ki se je poimenovala Črni praporji.

Pripadniki iraške policije in nacionalne garde so v bližini Bagdada v spopadih ubili trinajst upornikov.

Uporniki so policijo in gardo napadli, ko so ti varovali ameriške sile med racijo v bližini mesta Buhriz, ki je pod nadzorom upornikov.

Med spopadi so prizorišče preletavala ameriška vojaška letala, pehota pa je s streljanjem skušala upornike potisniti nazaj.

V eksploziji obcestne bombe severno od Bagdada je umrl ameriški vojak, eden pa je huje ranjen. Napad se je zgodil v mestu Bajdži, kakih 180 kilometrov severno od iraške prestolnice. Takoj po dogodku so vojaki prijeli nekega Iračana in ga odpeljali na zaslišanje.

V Kirkuku pa je bilo po trditvah iraške policije ubitih pet ljudi, ki so jih iz avtomobila ustrelili neznanci, v Bagdadu pa sta izginila pakistanska delavca, vendar še ne vedo, ali sta bila ugrabljena.

Od začetka vojaškega posredovanja v Iraku je v spopadih umrlo 667 ameriških vojakov, skupaj pa že več kot 900. V istem času je umrlo med 11 in 13 tisoč iraških civilistov.