Ilka Štuhec se je poškodovala med treningom slaloma v Avstriji. Foto: EPA
Ilka Štuhec se je poškodovala med treningom slaloma v Avstriji. Foto: EPA
V ekipi Ilke Štuhec pretreseni in žalostni

Svetovna prvakinja v smuku je po padcu nemudoma opravila zdravniški pregled v bližnji kliniki, specializirani za športne poškodbe.
Za zdaj kaže, da bo Štuhčeva morala izpustiti večji del ali celo celotno sezono v svetovnem pokalu in s tem tudi olimpijske igre v Pjongčangu v Južni Koreji.

S Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da naj bi bila operirana v sredo, več informacij o poškodbi pa bo na voljo po tem dnevu.
"Žalostna in jezna, toda motivirana"
"Žal je bil za nekaj mesecev to moj zadnji nastop. V tem trenutku sem žalostna in jezna, toda motivirana, da se vrnem," je na Twitterju zapisala Mariborčanka, ki bo v četrtek dopolnila 27 let.
"Po posvetih z zdravniki čakamo na navodila, kdaj bo sledila operacija. V ekipi smo pretreseni in žalostni. Hkrati Ilki stojimo ob strani in ji želimo čim hitrejše okrevanje," je za TV Slovenija povedal njen trener Gregor Koštomaj.
Huje poškodovana že leta 2008
Ilka je v lanski sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, od tega sedem zmag. Sezono je končala z osvojenima malima globusoma v smuku in kombinaciji ter drugim mestom v skupnem seštevku za Američanko Mikaelo Shiffrin.
Štuhčeva, nekdanja mladinska svetovna prvakinja v slalomu, kombinaciji (oboje 2007) in smuku (2008), je bila huje poškodovana že pred leti. Poleti 2008 si je na treningu smuka v Čilu poškodovala stranske in križne vezi ter meniskus. V naslednjih treh letih je nato zbrala le šest nastopov v svetovnem pokalu in v tem času ni osvojila nobene točke. Redno je začela tekmovati šele v sezoni 2011/12.
Dobro okrevanje zaželela tudi Vonnova
"Hudo mi je ob novici, da si je Ilka poškodovala kolenske vezi. To se je zgodilo tudi meni pred zadnjimi olimpijskimi igrami. Želim ti vse dobro, Ilka, dobro okrevaj!" je prek Twitterja sporočila najboljša smučarka zadnjih sezon in velika tekmica Štuhčeve, Američanka Lindsey Vonn, ki je tudi sama v preteklosti imela veliko težav s hujšimi poškodbami.

V ekipi Ilke Štuhec pretreseni in žalostni